Voor ondernemers

Leestijd: 1,5 minuut

Bij RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken studenten, docenten en onderzoekers van Hogeschool Rotterdam – vanuit verschillende vakgebieden – samen met ondernemers aan technische innovaties voor haven en stad. Op de campus van RDM Rotterdam is hiervoor een leerwerkomgeving ingericht die lijkt op de praktijk en is voorzien van allerlei faciliteiten. Ook organiseert RDM CoE events die jongeren enthousiast maken voor een studie of baan in de techniek. Zo dragen wij bij aan innovatief en toekomstbestendig techniekonderwijs.

Wat doet RDM CoE voor jouw bedrijf?

Techniek is essentieel voor veel bedrijven in de regio Rotterdam en voor de maatschappij als geheel. Tegelijk is er al jaren een tekort aan (voldoende gekwalificeerd) technisch personeel. Hogeschool Rotterdam leidt jonge mensen op die beschikken over de ’21st century skills’ waar bedrijven behoefte aan hebben. RDM Centre of Expertise zorgt – met projecten en faciliteiten – voor de omgeving waarin studenten deze kunnen leren. Als ondernemer of bedrijfsmedewerker kun je bij ons terecht met je innovatievraag en helpen we je graag aan een goede stagiair.

Wij vinden het heel belangrijk om met verschillende partijen samen te werken. En ook om de kennis die wij hebben opgedaan aan studenten over te dragen.

Martin Seiffers, Directeur AccendaLees meer

Samenwerking

RDM CoE is jouw toegang tot het techniekonderwijs en -onderzoek van Hogeschool Rotterdam. Wij weten de weg binnen de hogeschool, kennen het onderwijsritme – met o.a. zijn projecten, minors en (afstudeer)stages – en helpen je verder. Wij werken graag samen met ondernemers en (technische) bedrijven in regio Rotterdam – bijvoorbeeld in een project, Community of Practice of Learning Community. Door samenwerking met RDM Centre of Expertise:

  • Breng je jouw innovatievraag verder door de frisse ideeën van studenten
  • Krijg je toegang tot de expertise van onze docenten en onderzoekers in meerdere disciplines
  • Werk je direct samen met studenten (jouw potentiële nieuwe werknemers)
  • Vind je die geschikte (afstudeer)stagiair
  • Kun je gebruikmaken van de labs en werkplaatsen op de campus van RDM Rotterdam
  • Draag je bij aan beter techniekonderwijs

Door samenwerking met het onderwijs maken wij kennis met goede studenten, misschien wel onze nieuwe werknemers.

Ronald Dingemanse, Consultant RH MarineLees meer


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief