Verhaal Studenten

Innovatie voor een schone vloer

Leestijd: 1 minuut
Roy Gijsen met zijn rolstoelinnovatie

Roy Gijsen is student Ergotherapie. Samen met andere studenten heeft hij tijdens de minor Gezondheidstechnologie een innovatie ontwikkeld voor elektrische rolstoelen… de rolstoelwasserette!

Tijdens zijn stage merkte Roy dat zijn ‘ervaringsdeskundige’ een probleem ervoer: als ze door de poep was gereden, kon ze niet voorkomen dat dat vervolgens ook door haar woonkamer werd verspreid. Daar wilde hij wat aan doen. Dus creëerde hij samen met zijn groepsgenoten een rolstoelwasserette.

Samenwerking

Binnen zijn team nam Roy vaak het initiatief, omdat zijn teamgenoten wat meer ingetogen waren. Gelukkig konden ze daar na verloop van tijd een mooie middenweg in vinden. Daarnaast vond hij juist het leuke aan de minor dat hij samenwerkt met docenten en studenten van andere opleidingen.

Prototypes

“Het is zonde dat de faciliteiten op de campus van RDM Rotterdam niet bekender zijn op onze opleiding”, vindt Roy. “We moeten vaker voor projecten prototypes in elkaar knutselen en dat gaat een stuk gemakkelijker met alle hulpmiddelen die hier beschikbaar zijn.”

Innovatieve hulpmiddelen

Het bedrijf Scouters was ‘indirect’ zijn opdrachtgever. Scouters test innovatieve hulpmiddelen en biedt een platform waar mensen hun ervaringen kunnen delen. Ze lieten hem vooral zijn ding doen en dat vond hij meer dan prima. Wanneer hij hulp nodig had, kon hij altijd aankloppen. Hij was tenslotte zelf het probleem tegengekomen in de praktijk en had ook zelf de oplossing bedacht.

Bekijk het verhaal van Roy in deze video:

Ergotherapie

Wil je meer weten over de opleiding Ergotherapie?

Bezoek de website van Hogeschool Rotterdam


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief