Verhaal Studenten Techniekpromotie

De winnaar 1 jaar later

Leestijd: 1,5 minuut
Winnaars Rotterdams Havenevenement 2018

Peter van ’t Veer (links op de foto) was in 2018 de winnaar van het Beste Havenidee. Met zijn idee voor magnetische staanders voor tijdelijk hekwerk in de scheepvaart won hij tijdens het Rotterdams Havenevenement de eer én de prijs van 1.000 euro. Hoe is het nu met hem?

Waar ben je momenteel mee bezig?

“Mijn idee* was een deel van de stage voor mijn studie technische natuurkunde in het derde jaar. Ik moest dus nog een jaar studeren en kon daarom niet verder gaan met mijn stageproject. Op dit moment zit ik in mijn afstudeerjaar en ben ik bezig met mijn afstudeerstage. Mij werd aangeraden om stage te lopen in een andere sector dan die van mijn eerste stage. Daarom loop ik nu stage bij de afdeling stralingsbescherming bij Applus+ RTD. Hierdoor heb ik dus niet veel meer te maken met de scheepvaart.”

Wat is de status van je idee nu?

“Origineel was ik van plan om een prototype te laten bouwen, maar door leveringsproblemen is dit tijdens mijn stage niet meer gelukt. Dus ik heb mijn ontwerp en andere documenten ingeleverd bij mijn stagebedrijf McNetiq. Zij hebben het doorontwikkeld.”

Edwin van der Heide van McNetiq vult aan: “We hebben naar aanleiding van Peters idee het product Magnetic Pipe Support ontwikkeld en een pilot bij Shell Pernis gedaan. Shell heeft aangegeven verder te willen met het product. Ook werken we aan de verdere optimalisering en hebben we het product geïntroduceerd op de StocExpo in Ahoy afgelopen maart. Daar hebben we er bij de Tank Storage Awards de ‘Outstanding Terminal Safety Technology Award’ mee gewonnen. We zijn nu bezig met een groot project voor de toepassing.”

Waaraan heb je het prijzengeld besteed?

“Voor het prijzengeld heb ik een krachtige laptop gekocht die ik gebruik voor mijn studie en opvolgende stage en waarmee ik ingewikkelde simulaties kan uitvoeren. Met het overgebleven geld ben ik bezig om een diploma voor toezichthoudend medewerker stralingsdeskundige te behalen.”

* Het Beste Havenidee 2018 in het kort: Tijdelijk hekwerk in de scheepvaart wordt nu aan het dek vast gelast, maar dit is duur en kan gevaarlijk zijn. Met de door Peter ontwikkelde staander kan hekwerk vastgezet worden met behulp van magneten. Dit is duurzamer, kostenefficiënt en veiliger. Het idee kan ook toegepast worden op tankterminals.


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief