nieuws 18.04.2018 Techniekpromotie

Meiden ontdekken techniek tijdens Girlsday

Leestijd: 1 minuut
Girlsday 2018

Ruim 130 meiden van CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland en het Dalton College in Barendrecht deden op 12 april 2018 mee aan Girlsday op RDM. Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april.

Op RDM ontdekten de meiden de wereld van techniek in diverse workshops. Zo konden ze hun eigen game maken, een maquette maken van een Rotterdamse woontoren, dijken bouwen in het Aqualab, scheikundige proefjes doen en coole gadgets maken met elektronica en sensoren. Ook leerden ze tijdens Expeditie RDM onze innovatieve locatie kennen en dansten ze er op los op de energie opwekkende dansvloer van Energy Floors.

Over Girlsday

Tijdens Girlsday openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd én maken kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Natuurlijk leren zij ook de vrouwelijke medewerkers die in de bedrijven werken kennen!

Girlsday 2018


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief