Techniekpromotie

Leestijd: 1 minuut
Wereldhavendagen 2017

Techniek is belangrijk voor de ontwikkeling van de Rotterdamse haven, de regio en de hele maatschappij. Toch is er al jaren een groot tekort aan technici. Daarom (mede) organiseren wij ook events die jongeren enthousiast maken voor een studie of baan in de techniek, introduceren wij ‘de haven’ bij onze studenten en stimuleren wij innovatief ondernemerschap. 

Events

Op RDM Rotterdam worden jaarlijks een aantal grote evenementen georganiseerd, zoals Techmission010, het Future Flux Festival en (een programmaonderdeel van) de Wereldhavendagen. Hierin staat de promotie van studeren en werken in de techniek bij een jonge doelgroep centraal, van kinderen in de bovenbouw van de basisschool en middelbare scholieren tot mbo- en hbo-studenten. Jongeren kunnen tijdens deze events zelf aan de slag met de nieuwste technieken. Ook doen we mee aan landelijke techniekpromotie-events als Girlsday. Bekijk ook onze pagina met events.

Campus

Binnen ons Campusprogramma laten we (met name eerste- en tweedejaars) studenten van Hogeschool Rotterdam kennismaken met de Rotterdamse haven – als potentiële werkgever – en de Rotterdamse haven met onze studenten. Dit doen wij door activiteiten te organiseren op RDM Rotterdam, maar ook door bijvoorbeeld op excursie te gaan naar bedrijven in de haven, zoals deze studenten van de opleiding Bedrijfseconomie:

In juni organiseren we het onderdeel Beste Havenidee van het Rotterdams Havenevenement (STC Group) en in oktober organiseren we samen met de Jong Havenvereniging de Rotterdam Port Intro, een dag waarop studenten meelopen met een professional in de haven.

Havenstages

Bedrijven zoeken goede stagiairs en studenten willen een goede stageplek. RDM CoE brengt vraag en aanbod bij elkaar, bemiddelt en zorgt voor een goede match tussen opdrachtgever en student. Kijk hier voor meer informatie.

Schoolklas op bezoek op de werf
Ook in 1961 kwamen scholen al naar RDM

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief