Stages en afstuderen

Leestijd: 1,5 minuut

Vanuit RDM CoE ondersteunen we studenten van Hogeschool Rotterdam op diverse manieren bij het vinden van een goede stageplek. Ook helpen we bedrijven bij het vinden van een goede (afstudeer)stagiair van de hogeschool.

Bureau Havenstages

RDM CoE richt zich op de haven (en stad) van Rotterdam. Onderdeel van onze dienstverlening is ‘matchmaking’ tussen (technische) bedrijven in de haven en studenten van Hogeschool Rotterdam op het gebied van havenstages. Ben je voor jouw bedrijf op zoek naar een goede stagiair? Of ben je student en op zoek naar een goede, uitdagende stageplek bij een bedrijf in de Rotterdamse haven? Wij bemiddelen voor de derde- en vierdejaars (afstudeer)stage van opleidingen in het technisch domein. Ook organiseren we netwerkevents rond stages en afstudeeropdrachten voor studenten en bedrijven.

Voor studenten: Presenteer jezelf

Natuurlijk wil je een stageplek bij een leuk bedrijf. Maar hoe kom jij in beeld bij dat bedrijf? En hoe presenteer je jezelf – in eerste instantie – digitaal? Het begint met een goed LinkedIn-profiel. Maar ook een sollicitatievideo kan een goed idee zijn. Hoe jij zo optimaal mogelijk voor de dag komt, ontdek je op deze pagina.

Voor ondernemers: Begeleiden op afstand

Thuis werken en studeren is voor velen de nieuwe werkelijkheid. Dit maakt het goed begeleiden van studenten die bij jou stage lopen lastig – maar zeker niet onmogelijk. Als begeleider kun je wel bepaalde coachingsvaardigheden gebruiken om jouw stagiair-op-afstand niet uit het oog te verliezen en op de juiste manier te begeleiden. Op deze pagina vind je speciaal voor jou gemaakte kennisclips en handleidingen die je hierbij helpen.

Collectieve Stagetuin

Een Collectieve Stagetuin kan verschillende vormen hebben. Bijvoorbeeld meerdere studenten die bij één bedrijf werken aan dezelfde opdracht (uiteraard wel met een eigen deelopdracht). De studenten doen dezelfde opleiding of werken samen in een multidisciplinair team, afhankelijk van wat nodig is voor de opdracht. Maar het kan ook een situatie zijn waarin één student voor meerdere (samenwerkende) bedrijven een stageopdracht doet, bijvoorbeeld als een bedrijf geen fysieke ruimte voor de student heeft of onvoldoende knowhow of mankracht voor begeleiding. Het uitgangspunt is in elk geval ‘collectief’; ofwel meerdere studenten ofwel meerdere bedrijven. Een Collectieve Stagetuin is eenvoudiger te realiseren voor derdejaars stages dan voor afstudeerstages, omdat daarvoor een meer afgebakende opdracht vereist is. Heb je interesse in dit concept, neem dan contact op met Tineke Muller via [email protected] of 010 – 794 9223.

We organiseren ook een Studentenatelier en diverse afstudeertafels.