nieuws 27.06.2017 Resilient City

CoE’s helpen Rotterdam meer resilient te worden

Leestijd: 1 minuut
One Year Resilient Rotterdam

Hogeschool Rotterdam wordt met Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie en RDM CoE een nieuwe partner van Resilient Rotterdam. Tijdens de conferentie One Year Resilient Rotterdam op maandag 26 juni ondertekenden de partners een convenant. Hogeschoolstudenten presenteerden tijdens de conferentie de eerste projecten en onderzoeken rondom het thema ‘resilience’.

Veerkrachtige verbinding

Burgemeester Ahmed Aboutaleb: “Rotterdam is weerbaar en toont al veerkracht, maar er is meer nodig. We hebben de inventiviteit en energie van iedereen in de stad nodig. Daarom is het belangrijk dat ook studenten van Hogeschool Rotterdam, onze stadsmakers van de toekomst, met resilience aan de slag gaan. Zodat Rotterdam klaar is voor de opgaven van de 21ste eeuw.”

Angelien Sanderman, lid College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam, en wethouder Pex Langenberg van Gemeente Rotterdam ondertekenden tijdens de conferentie het convenant voor de samenwerking. Keynotespreker Ron Bormans, voorzitter van het College van Bestuur van de hogeschool, lichtte tijdens de conferentie het belang toe van een veerkrachtige verbinding van het onderwijs met de stad.

Bijdrage CoE’s

De Centres of Expertise EMI en RDM werken met verschillende opleidingen aan specifieke vraagstukken rondom Zuid en Haven; van modulaire aquabots tot de herontwikkeling van De Peperklip op Zuid. Ook gaan studenten resilience internationaal vergelijken, te beginnen in september met o.a. Atlanta en Rotterdam. Angelien Sanderman: “Resilience betekent voor studenten dat ze vooral ook leren succesvol en creatief te reageren en te acteren op complexe onverwachte situaties.”

Resilient Rotterdam

Weerbaar en veerkrachtig. Dat is in het kort de betekenis van resilience. Ontwikkelingen zoals klimaatverandering, digitalisering, de nieuwe economie en globalisering brengen nieuwe kansen en risico’s. Steden die weten in te spelen op deze dynamiek kunnen groeikansen pakken. Een veerkrachtige stad kan na een incident, crisis of tegenslag snel herstellen én sterker weer verder. Veerkracht is voor een delta- en havenstad als Rotterdam dan ook van essentieel belang.

Lees meer over Resilient Rotterdam.


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief