RDM Rotterdam

Leestijd: 2 minuten
De wereld van RDM Rotterdam

RDM Centre of Expertise is gevestigd op RDM Rotterdam. Waar vroeger beroemde schepen als het stoomschip Rotterdam werden gebouwd, biedt de voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) nu plaats aan bedrijven, onderwijs en onderzoek. Midden in de haven – maar toch verrassend dicht bij de stad – werken zij hier samen aan innovaties die bijdragen aan een slimme haven. Een breed scala aan zakelijke en culturele evenementen vult dit aan en maakt van RDM een dynamisch gebied. Een plek die je gezien moet hebben! RDM Rotterdam vormt samen met M4H Rotterdam (Merwe-Vierhavens) het Rotterdam Makers District, dé plek in de regio voor de innovatieve maakindustrie.

Kijk 360 graden om je heen op RDM Rotterdam in deze VR-video:

Business / Campus / Events

RDM Rotterdam bestaat uit de ‘onderdelen’ Business, Campus en Events. Bedrijven kunnen in de gebouwen op RDM ruimte huren. Zowel start-ups als mkb-bedrijven en wereldspelers in de maritieme en offshoresector zijn hier te vinden. Bijzonder aan de campus op RDM Rotterdam is de vestiging van mbo- en hbo-techniekonderwijs onder één dak; in Innovation Dock werken studenten van Techniek College Rotterdam (mbo) en Hogeschool Rotterdam (hbo) aan een toekomst in de techniek. En in het Congrescentrum en de Onderzeebootloods organiseert RDM Events (Rotterdam Ahoy) events voor 5 tot 5.000 personen.

Programmabureau

Hogeschool Rotterdam investeert samen met Techniek College Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam in het programmabureau van RDM Rotterdam. Samen werken zij aan de verdere ontwikkeling van RDM. De uitvoering namens de hogeschool op locatie wordt gedaan door RDM Centre of Expertise.

Hogeschool Rotterdam

De campus van RDM Rotterdam is de thuislocatie van de opleiding Automotive, gevestigd in Innovation Dock. Andere technische opleidingen van de hogeschool – zoals bijvoorbeeld Industrieel Product Ontwerpen, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Maritieme Techniek – komen naar RDM voor praktijk- en projectonderwijs, waarvoor ze gebruikmaken van de vele werkplaatsen die hier beschikbaar zijn. Student Automotive Cheyenne laat je in deze video Innovation Dock zien:

In Droogdok (het oude hoofdkantoor van de RDM) huist de Rotterdamse Academie van Bouwkunst, een masteropleiding architectuur en stedenbouw. Ook RDM Centre of Expertise en Kenniscentrum Duurzame HavenStad zijn in dit gebouw gevestigd. Dit kenniscentrum richt zich op het ontwikkelen van kennis, inzicht en oplossingen voor de transitie van Rotterdam naar een duurzame havenstad door middel van praktijkgericht onderzoek.

Machinehal oude RDM
Wat nu Innovation Dock is, was vroeger de Machinehal van de RDM (1964)

Innovation Dock

Bekijk hieronder de plattegrond van Innovation Dock, het kloppend hart van RDM Rotterdam:

Plattegrond Innovation Dock (klik op de afbeelding voor een pdf-versie)

RDM Rotterdam

Wil je meer weten over de bedrijven, onderwijsinstellingen en events op RDM?

Bezoek de website van RDM Rotterdam


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief