Project Logistics & Mobility

TIP Community Logistiek

Leestijd: 1 minuut
Stadslogistiek

De TIP Community Logistiek is een learning community van studenten en young professionals waarin zij multidisciplinair samenwerken aan de ontwikkeling van nieuwe kennis rond een innovatievraagstuk. Young professionals van verschillende logistieke bedrijven worden aan studenten gekoppeld die, tijdens hun stage- of afstudeeronderzoek, voor een betrokken bedrijf een innovatievraag onderzoeken.

Wat betekent TIP voor jou?

Bedrijf
Je krijgt een stagiair die werkt aan een vraagstuk binnen jouw organisatie. De stagiair wordt mede begeleid door een young professional uit jouw bedrijf, die zelf ook een half jaar training krijgt. Beide nemen deel aan een groep mensen met expertise en ervaringen op het gebied en krijgen toegang tot recente inzichten van experts. Met de opgedane kennis kunnen de stagiair en de young professioneel jouw bedrijf helpen innoveren.

Wat heeft jouw bedrijf aan TIP?

  • Je krijgt toegang tot getalenteerde potentiële medewerkers op hbo-niveau
  • Je bindt je eigen medewerkers aan je bedrijf
  • Je eigen medewerkers worden bijgeschoold
  • Je krijgt kennis over het beter benutten van capaciteit en slimmer werken
  • Je krijgt kennis over automatisering en digitalisering van processen

Young professional
Je krijgt een training op basis van jouw leerbehoefte. Wij verzorgen voor jou een tweewekelijkse bijeenkomst met masterclasses door experts uit ons netwerk. We faciliteren je groei als young professional en helpen je ‘een leven lang ontwikkelen’.

Student
Je loopt stage bij een deelnemend bedrijf en krijgt een wekelijkse trainingssessie, die naast de masterclasses een professionele ontwikkelingstraining bevat. Je krijgt extra begeleiding van een young professional in je stagebedrijf. Voor HP-studenten is het een uitgelezen kans om aan hun portfolio te bouwen.

Thema’s

Mogelijke thema’s voor de TIP-ronde die in september 2021 start, zijn:

  • Human capital in logistiek
  • Vergroening
  • Ketendigitalisering
  • Coronavraagstukken

Interesse?

Heb je interesse in deelname aan de volgende TIP-ronde of heb je zelf een idee voor een thema, neem dan contact op met Klara Paardenkooper.


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief