Project Logistics & Mobility

TIP Community

Leestijd: 1 minuut

Binnen de  TIP (Talent Innovation Pool) Community komen jonge medewerkers van verschillende bedrijven samen om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Hierdoor ontstaat een kenniscommunity van young professionals die samenwerken aan innovatie. Aan elke medewerker wordt een student gekoppeld die, voor zijn of haar stage- of afstudeeronderzoek, voor een betrokken bedrijf een innovatievraag onderzoekt. TIP is begonnen vanuit de logistieke sector, maar inmiddels zijn er ook initiatieven in de bouwsector en de maritieme industrie.

Kennisuitwisseling

TIP beoogt toepassingsgerichte kennis in het mkb te verspreiden en hiermee oplossingen te bieden voor actuele vraagstukken. Docent Daniëlle Stolk van Hogeschool Rotterdam is verantwoordelijk voor de opzet van TIP Zuid-Holland: “Binnen TIP wisselen jonge professionals, stagiairs en hun begeleiders actief kennis uit. Hiermee vergroten zij hun inzicht in onderzoeksvraagstukken. Deze kennis wordt met de deelnemende bedrijven gedeeld. Daarnaast werken de deelnemers aan persoonlijke doelen. Via masterclasses worden ze getraind in belangrijke vaardigheden als oplossingsgericht denken en verandermanagement”.

Otto Sep, student Logistics Management, was deelnemer aan TIP en liep stage bij Shipping Factory: “TIP heeft mij een breder blikveld gegeven en mijn kennis verrijkt over onderwerpen die binnen mijn opleiding niet aan bod komen, zoals Artificial Intelligence en Blockchain. Ook heb ik ervaren dat het goed is om samen te werken met mensen van verschillende bedrijven; daar steek je onverwachts veel van op.”

Bekijk hieronder Zakia Guernina, bestuurslid van Hogeschool Rotterdam, in gesprek met enkele TIP-deelnemers:

Meer informatie

Heb je interesse in deelname aan een volgende editie van TIP, neem dan contact op met Karlijn van Alten.


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief