Project Logistics & Mobility

Team Phidippides

Leestijd: 1,5 minuut

Opleiding(en)

Automotive, Technische Informatica, Industrieel Product Ontwerpen, Elektrotechniek, Leisure & Events Management, SportMarketing & Management (29 studenten)

Looptijd

doorlopend

Financiering

Zie de huidige sponsors onder Partners. Wil jij Team Phidippides ook sponsoren? Zie de informatie op deze pagina.

Partners

Informatie volgt

HR Studententeam Phidippides doet (al sinds 2006) met duurzame voertuigen mee aan de Shell Eco-marathon, één van de meest uitdagende en grootste studentencompetities op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid in de wereld. Met twee voertuigen werken de studenten toe naar kwalificatie voor het hoofdevenement in 2021.

Twee voertuigen

Team Phidippides werkt aan twee verschillende voertuigen; de Triga III en de Quadriga III. Met deze voertuigen doen ze mee in twee klassen van de Shell Eco-marathon Europe. De Triga doet mee in de Prototypeklasse, waarin het de bedoeling is een zo zuinig mogelijk voertuig te creëren. De Quadriga doet mee in de Urban Conceptklasse, die gericht is op het stadsverkeer.

Triga

Wat de Triga III bijzonder maakt, is dat de structuur van de body geheel gemaakt is van koolstofvezel, wat heel licht en sterk is. Het voertuig wordt aangedreven door een waterstofcel met supercaps. Om de Triga te laten voldoen aan de technische eisen – en om te kunnen kwalificeren – moeten er aanpassingen gedaan en onderdelen vernieuwd worden, waaronder de waterstofcel.

Ontwerptekening van de Triga III

Quadriga

De Quadriga III is een compleet nieuw voertuig. Het voertuig zal beschikken over een chassis van Thermoplastisch Composiet, een bij de Shell Eco-marathon weinig gebruikt materiaal. De uitdaging voor het team is het vinden van een methode om dit materiaal te kunnen nabewerken.

Sponsors gezocht

Team Phidippides zoekt nog financiering voor onderdelen, zoals een waterstofcel, sandwichmateriaal voor het chassis van de Quadriga en nog één en ander aan kleine onderdelen. Heb je interesse om het team te sponsoren (met uiteraard je bedrijfsnaam op het voertuig) in geld of onderdelen? Neem – ook voor vragen – contact op via [email protected]!

Voormalig sponsor ACE heeft deze video van Team Phidippides gemaakt, waarin oud-teammanager William Terwogt aan het woord komt:

Volg ons

Wil je op de hoogte blijven van onze voortgang? Volg ons dan op social media!

Volg Team Phidippides op Facebook

Volg Team Phidippides op Instagram

Volg Team Phidippides op LinkedIn


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief