Project

SEA Lab

Leestijd: 0,5 minuten
Cyber Security

RDM Centre of Expertise, [email protected], het Havenbedrijf Rotterdam en Techniek College Rotterdam richten een lab op voor de ontwikkeling van technologie voor Secure Encryptic Architecture (SEA).

Dit lab wordt een hub voor verschillende aanbieders en afnemers van data, waaronder de verschillende gebruikers van RDM zelf. Cybersecurity is een hot topic waar nog te veel bedrijven de waarde van onderschatten. 85% van de organisaties neemt weliswaar wat maatregelen, maar slechts één derde heeft een volledig beleid.

Control Room of the Future

Het hart van het SEA Lab is de Control Room of the Future: een industriële controlekamer van waaruit beveiligde verbindingen worden gemaakt naar verschillende industriële toepassingen. Deze controlekamer wordt gevestigd in Innovation Dock.

ICS-technologie

Studenten van Hogeschool Rotterdam en bedrijven hebben ICS-technologie (Industrial Control Systems) ontwikkeld waarmee de technologische infrastructuur wordt bediend. Met behulp van de controlekamer en de faciliteiten in Innovation Dock kunnen studenten deze technologie testen en verbeteren. Ook mbo-studenten op RDM kunnen zo bekend worden met de laatste beveiligde Internet of Things-technologie op het gebied van procesindustrie, gezondheidszorg, logistiek en maintenance.