Project Logistics & Mobility

Lean and Green Off-Road

Leestijd: 1 minuut
Lean and Green Off-Road

Lean & Green Nederland heeft met de Lean & Green Off-Road Runners en in samenwerking met de KennisDC’s haar programma ingebed in de minorstudies van Hogeschool Rotterdam, Breda University of Applied Sciences en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Partners: Breda University of Applied Sciences, Connekt, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, KennisDC Logistiek, Topsector Logistiek
Betrokken opleidingen: minors van Logistics Management, Logistics Engineering en Rotterdam Business School
Looptijd: 2018-2019

Off-Road Runners

Doel van de samenwerking is om studenten kennis te laten maken met Lean & Green Off-Road en de betrokken regionale acties waarin supply chain innovatie (synchromodaal transport) en sociale innovatie (gedragsverandering) hand-in-hand gaan met elkaar. De studenten worden daarnaast voorbereid op een innovatieve expertrol om als ‘Off-Road Runners’ bedrijven te faciliteren om Off-Road te gaan. Zij staan bedrijven bij in het opstarten van nieuwe Joint Corridors en het opschalen van bestaande, maar ook bij het naadloos integreren van Joint Corridors in de eigen bedrijfsprocessen met gebruik van tools uit het actieprogramma. Ook worden studenten betrokken bij onderzoek en de verdere ontwikkeling van Lean & Green.

Lean & Green Off-Road

Lean & Green Off-Road, mogelijk gemaakt door de Topsector Logistiek, is landelijk actief en zorgt via een regionale aanpak voor opschaling naar synchromodaal vervoer van en naar Nederland. Deze Lean & Green actie creëert ruimte op de wegen voor een betere doorstroming van het personenverkeer en het binnenlandse wegvervoer. Ruim 500 Lean & Green koplopers in acht Europese landen maken zich binnen Lean & Green sterk voor concrete doelstellingen op het gebied van CO2-reductie, met als ultiem doel zero emissie. Dat past bij de opgave waarvoor de logistiek in Nederland volgens onderzoek door de Topsector gesteld staat: voor 2050 een factor 6 productiviteitsverbetering, willen we de klimaatdoelstellingen van Parijs halen.


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief