Project

Circulaire Parkkade

Leestijd: 0,5 minuten
Maquette van Circulaire Parkkade

SUS-Ateliers gaat in Heijplaat de eerste zelfvoorzienende wijk van Nederland bouwen. De gebouwen zijn met collectieve installaties en systemen op elkaar afgestemd, zodat het de eerste compleet circulaire wijk genoemd kan worden. Het project voegt vijf verschillende initiatieven bij elkaar die samen (vrijstaand) in een parkachtige omgeving worden opgezet.

Ecologisch verantwoord

Het groen van deze wijk wordt collectief verdeeld en huishoudens krijgen groentetuintjes waar ze voedsel kunnen verbouwen voor eigen gebruik. Voor het doorspoelen van het toilet, om kleren te wassen en voor het besproeien van het park wordt regenwater gebruikt. Energie en water worden geïntegreerd door een centraal net aan te leggen dat weer wordt gekoppeld aan een hub waar warmte en elektriciteit kunnen worden opgeslagen en verdeeld. De energie wordt uiteraard opgewekt met natuurlijke bronnen.


Projectmedewerkers over Circulaire Parkkade

Circulaire Parkkade is de eerste zelfvoorzienende woonwijk van Nederland, die gerealiseerd wordt in een samenwerking tussen studenten, docenten, onderzoekers en ondernemers. Lees hier hun verhaal.