Project Next Port Industry

3D FPP

Leestijd: 1 minuut
3DFPP

Doel van het project 3D&FPP is het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van een efficiënte, snelle en betaalbare nabewerkingsoplossing op basis van bestaande technologie, die deel kan uitmaken van een geïntegreerd systeem voor nabewerking van AM (Additive Manufacturing) onderdelen.

Stem op deze video! 3D&FPP is één van de 17 video’s die kans maakt op de Interreg 2 Seas Project Video Award 2019.

Bekijk alle deelnemers hier en stem vóór 14 april op jouw favoriet!

3D-metaalprinten

De technologie van 3D-metaalprinten kan in potentie een ​​revolutie ontketenen in ontwerp, productie en levering van onderdelen in bijvoorbeeld de sectoren ruimtevaart, automotive en scheepvaart. Tenminste, als er oplossingen worden ontwikkeld om het te integreren met traditionele technologieën voor nabewerking. Tot nu toe is de exploitatie van deze technologie beperkt gebleven, omdat de nabewerking van AM (Additive Manufacturing) vervaardigde onderdelen nog te kostbaar is qua tijd en energie. Dit belemmert de acceptatie van AM als instrument voor de ontwikkeling van innovatieve producten en processen.

Nabewerking

Interreg 2 Zeeënproject (EU) 3D&FPP streeft ernaar 3D-metaalprinten te integreren met flexibele nabewerking. Het doel van het project is het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van een efficiënte, snelle en betaalbare nabewerkingsoplossing, op basis van bestaande technologie, die deel uitmaakt van een geïntegreerd systeem voor nabewerking van AM-onderdelen. Dit draagt bij aan een aanzienlijke verhoging van de mogelijkheden van 3D-metaalprinten in industrieën die hogeprecisie metalen onderdelen nodig hebben, zoals de medische industrie, halfgeleiderindustrie, maritieme industrie, de luchtvaart en opkomende cleantech industrieën.

Kijk voor meer informatie op de (Engelstalige) website

Logo 3DFPP