Presenteer jezelf

Leestijd: 1,5 minuut

Natuurlijk wil jij ook een gave stageplek bij een leuk bedrijf. Maar hoe kom jij in beeld bij dat bedrijf? En hoe presenteer je jezelf – in eerste instantie – digitaal? Het begint met een goed LinkedIn-profiel. Maar ook een sollicitatievideo kan een goed idee zijn. Hoe jij zo optimaal mogelijk voor de dag komt, ontdek je op deze pagina.

Opvallen op LinkedIn

Wil je jezelf goed presenteren bij een potentiële opdrachtgever of mogelijk stagebedrijf, dan is het opzetten of optimaliseren van je LinkedIn-profiel een goede start. Het kan je niet alleen helpen om op korte termijn een stage te vinden, ook bouw je hiermee gelijk al een netwerk op waar je de rest van je loopbaan profijt van hebt. Je LinkedIn-profiel is eigenlijk jouw persoonlijke website en de eerste indruk die je bij een potentiële werkgever maakt. Zorg er dus voor dat deze er goed uitziet. In deze video leer je hoe:

Lees voor meer informatie de handleiding

Persoonlijke video-oproep

Als je écht wilt opvallen en de kans zo groot mogelijk wilt maken om een leuke en passende stage te vinden, kies dan voor het maken van een video-oproep. Misschien moet je even over een drempel heen, maar de kans dat je opvalt is vele malen groter. Bekijk hoe in deze video:

Lees voor meer informatie de handleiding

Video’s/handeidingen: Femke Akkerman

Foto’s/video’s maken met je smartphone

Met je smartphone kun je prima zelf foto’s en video’s maken. Doe je voordeel met deze tips en verander jouw kiekje in een mooi en interessant beeld!

Het perfecte LinkedIn-bericht

Als je iets op LinkedIn plaatst, wil je natuurlijk wel dat (zoveel mogelijk) mensen het zien, liken, delen of erop reageren. Met andere woorden: je wilt een zo groot mogelijk bereik en zoveel mogelijk interactie. Met alle – ook nog regelmatig veranderende – algoritmes die worden toegepast, weet je nooit waar en wanneer precies jouw bericht in de tijdlijn van iemand in je netwerk verschijnt. Maar als er veel interactie is met je bericht is de kans dát jouw connecties het zien een stuk groter. Dus volg deze stappen en maak het ‘perfecte’ LinkedIn-bericht!

Maak een goed cv

Ben je op zoek naar een stageplek of afstudeeropdracht, dan heb je een cv nodig! Als je gaat solliciteren, kijkt een recruiter of bedrijfsbegeleider hier vaak als eerste naar. Met een goed cv maak je dus meer kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Maar hoe maak je een goed cv? Bekijk de handleiding.


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief