nieuws 15.11.2018 Overig

Samenwerken aan Predictive Maintenance

Leestijd: 1,5 minuut
Samenwerkingsovereenkomst Vopak

RDM Centre of Expertise van Hogeschool Rotterdam en Vopak hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Zij gaan samenwerken op het gebied van Predictive Maintenance, waarin duurzaamheid en de inzet van smart technology randvoorwaarden zijn. Het eerste resultaat van de samenwerking is een project binnen de minor Mechatronica. Ook wordt samengewerkt aan projecten, (afstudeer)stages, onderzoeksopdrachten en bedrijfsbezoeken.

De samenwerkingsovereenkomst werd getekend door Maarten Vaags, Manager HR Services & Management Development Europe and Africa van Vopak, en Hans Maas, directeur RDM Centre of Expertise van Hogeschool Rotterdam. Maarten Vaags: “Het is goed om een structurele samenwerking met RDM Centre of Expertise en Hogeschool Rotterdam te hebben. We hebben frisse jonge denkers nodig voor de uitdagingen van morgen.” Hans Maas: “In projecten samen met Vopak leren onze studenten vanuit verschillende disciplines samen te werken in ‘real life’ situaties. Slim omgaan met data speelt daarin een belangrijke rol. Ook voor onze docenten levert deze samenwerking belangrijke praktijkervaring op.”

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Vopak
Maarten Vaags (l) en Hans Maas

Minor Mechatronica

De eerste concrete samenwerking van Hogeschool Rotterdam met Vopak is binnen de bestaande minor Mechatronica van de opleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde. Daarin wordt nu gewerkt aan een case van Vopak. Sowande Boksteen, docent Werktuigbouwkunde: “Volgens een studie van McKinsey wordt de komende tien jaar wereldwijd 600 miljard euro bespaard dankzij Predictive Maintenance. Ook gaat Smart Industry de maatschappij ingrijpend veranderen. Als hogeschool moeten wij studenten hierop voorbereiden. De samenwerking met Vopak levert een belangrijke bijdrage hieraan.”

Vopak

Koninklijke Vopak N.V. is ’s werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulk chemicaliën, eetbare oliën, gassen en olieproducten. Vopak heeft een wereldwijd netwerk van tankterminals. Deze terminals liggen op strategische plaatsen voor gebruikers ten opzichte van de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie, voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat voor een groot aantal industrieën.

Fotografie: Hans Tak


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief