nieuws 01.12.2016 Overig

RDM Innovation Connector van start

Leestijd: 1,5 minuut
RDM Innovation Connector

Dankzij de RDM Innovation Connector kan het Nederlandse MKB vanaf 1 december 2016 beschikken over industriële robotarmen, 3D-printers of een waterloopkundig laboratorium. Op RDM Rotterdam is dit soort hightech apparatuur en de bijbehorende kennis vanuit verschillende disciplines voorhanden dankzij het unieke aanbod van onderwijs, bedrijven en faciliteiten. RDM Innovation Connector maakt via één aanspreekpunt al die kennis en middelen toegankelijk voor het (mkb-)bedrijfsleven in heel Nederland en tegen aantrekkelijke tarieven.

RDM Rotterdam

RDM Rotterdam is dé plek voor innovatie en maakindustrie in de Rotterdamse haven en stelt zich als doel bedrijven te faciliteren om technische ideeën sneller te realiseren. Met de toevoeging van de RDM Innovation Connector kunnen bedrijven bij één loket ‘aankloppen’ om hun technische idee of ontwikkelde concept te ontplooien. Speciaal voor de RDM Innovation Connector zijn vanuit verschillende disciplines professionals aangenomen of beschikbaar gemaakt om deze innovatietrajecten te begeleiden. Op basis van de specifieke vraag van het bedrijf worden een innovatieteam en hightech machines ter beschikking gesteld. Een innovatieteam kan bestaan uit studenten, docenten, lectoren en onderzoekers van de benodigde disciplines, vaak in combinatie met de expertise van andere innovatieve bedrijven en een professioneel en zeer uitgebreid machinepark om direct te kunnen prototypen en testen.

Partners

De RDM Innovation Connector is opgezet door het Havenbedrijf Rotterdam (RDM Rotterdam), Hogeschool Rotterdam (RDM Centre of Expertise) en RDM Makerspace. De afgelopen 10 jaar heeft het Havenbedrijf Rotterdam de voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) herontwikkeld. In samenwerking met Hogeschool Rotterdam is hieruit RDM Rotterdam ontstaan, dé plek voor innovatie in het havengebied. RDM Centre of Expertise is vanuit Hogeschool Rotterdam aangehaakt vanuit de samenwerking tussen onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties. RDM Makerspace, als specialist op het gebied van hightech apparatuur en maakindustrie, stelt hun kennis en hightech machines ter beschikking. Door de deskundigheid van de verschillende partners te bundelen en dit als één pakket aan te bieden, kunnen bedrijven sneller hun weg vinden van idee naar prototype. RDM Innovation Connector is mede gefinancierd met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Kijk voor meer informatie op de website van RDM Innovation Connector.


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief