nieuws 03.04.2014 Overig

RDM Centre of Expertise van start

Leestijd: 1,5 minuut
RDM Next Level

Op 3 april 2014 is RDM Centre of Expertise – een samenwerkingsverband waarin onderwijsinstituten, kenniscentra en het bedrijfsleven werken aan beter (techniek-) onderwijs, nieuwe kennis en duurzame oplossingen voor de stad en haven Rotterdam – officieel van start gegaan.

Rotterdam heeft de ambitie uit te groeien tot een klimaatbestendige deltastad met de meest innovatieve en duurzame haven ter wereld. Deze ambitie vraagt om investeren in talent, ondernemerschap en innovatie. RDM Centre of Expertise (RDM CoE) biedt hiervoor hét platform en initieert concrete projecten met investeringen vanuit onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Doel van deze projecten is talent en ondernemers voort te brengen die toegerust zijn om mee te bouwen aan een toekomstbestendige stad en haven. RDM CoE is een initiatief van Hogeschool Rotterdam, dat in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven vormgegeven wordt op RDM Campus.

De bijeenkomst begon met werksessies vanuit de Communities of Practice, waarbinnen de drie O’s (Onderwijs, Onderzoek, Ondernemen) elkaar ontmoeten. Zij gingen met elkaar in gesprek over de vakgebieden maritiem, logistiek & mobiliteit, duurzaam bouwen (Concept House Village en Aqua Dock) en making en binnen het Kennismakingsprogramma Haven. De opening van het plenaire deel werd gedaan door Gabrielle Muris, directeur van het projectbureau van RDM Campus. Daarna presenteerde Kees Joosten, directeur van Kenniscentrum RDM, de plannen van RDM CoE. Dit deed hij in plaats van Bert Hooijer, directeur RDM CoE, die wegens ziekte helaas niet aanwezig kon zijn.

Dagvoorzitter Marjolijn van Eijsden ging in gesprek over de samenwerking tussen de 3 O’s met Ron Bormans, voorzitter College van Bestuur Hogeschool Rotterdam, Steven Lak, voorzitter Deltalinqs, Erik Kemink, bestuurslid Clean Tech Delta, Paul Smits, CFO Havenbedrijf Rotterdam en Dennis Mol, Director Technology & Competence Development Imtech Marine.

De officiële lancering van RDM Centre of Expertise werd ingeleid met een spectaculaire act van leerlingen van kunstvakhogeschool Codarts. Vervolgens ondertekenden Paul Smits, namens het Havenbedrijf Rotterdam, en Ron Bormans, namens Hogeschool Rotterdam, twee samenwerkingsovereenkomsten waarmee beide organisaties het belang van investeren in de haven en in goed techniekonderwijs onderstreepten.


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief