nieuws 30.01.2018 Overig

Nieuwe samenwerking RDM Rotterdam

Leestijd: 1 minuut
Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst RDM Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Techniek College Rotterdam hebben op 29 januari 2018 een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de verdere ontwikkeling van RDM Rotterdam. De overeenkomst werd getekend door Jeroen Steens, hoofd Port Development Havenbedrijf Rotterdam, Angelien Sanderman, lid College van Bestuur Hogeschool Rotterdam, en René Louwerse, lid College van Bestuur Techniek College Rotterdam. Het havenbedrijf en de hogeschool werken al langer samen aan de ontwikkeling van het gebied, waar het mbo-onderwijs zich nu bij aansluit. Jouke Goslinga, programmamanager RDM Rotterdam: “Voor het RDM-concept is het cruciaal dat mbo-onderwijs meedoet. Met het nieuwe partnership met Techniek College Rotterdam zullen zij actief meebouwen aan de ontwikkeling van dit gebied.”

Samenwerkingsovereenkomst

De samenwerkingsovereenkomst gaat in per 1 januari 2018 en heeft een looptijd van drie jaar. De drie partners werken op RDM Rotterdam samen aan:

  1. Innovatie en nieuwe bedrijvigheid bevorderen
    Het aantrekken en behouden van inspirerende technologie en vernieuwende technische bedrijven. Zodoende wordt van RDM Rotterdam dé plek voor het ontwikkelen van technisch talent, productinnovatie en maakindustrie gemaakt.
  2. Een inspirerende, contextrijke leeromgeving bieden
    Studenten en scholieren worden opgeleid in een moderne leeromgeving waar naast de theorie ook vaardigheden uit de praktijk van het bedrijfsleven aangeboden worden. RDM biedt een aantal unieke labs en ateliers die voor alle opleidingen een interessante omgeving vormen. Door in dit klimaat onderwijs en onderzoek aan vraagstukken van bedrijven te verbinden investeren wij in het benodigde technische talent voor de Rotterdamse haven.
  3. RDM als merk verder uitbouwen
    Met alle op RDM gevestigde partijen programmering opzetten die de energie van het gebied en de innovatieve kant van de haven weerspiegelt.

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief