nieuws 20.06.2018 Overig

Leren van de natuur

Leestijd: 1 minuut
Masterclass Resilient Denken

Tijdens IABR–2018+2020–THE MISSING LINK organiseerde RDM Centre of Expertise op 13 juni 2018 de Masterclass Resilient Denken: Een natuurlijke kijk op een veerkrachtige stad. Resilient denken is de nieuwe manier van denken over, kijken naar en werken aan steden. Innovatie is noodzakelijk bij de voorbereiding van steden op de sociale, ruimtelijke en economische uitdagingen van de 21ste eeuw. Dit is de aanleiding om op een op de natuur geïnspireerde wijze te werken aan de veerkracht van steden. Experts Ylva Poelman, EvertJan van Hasselt, Jaco Appelman, Mireille Langendijk en Els Martijn legden aan de hand van systemen, technieken en tactieken uit de natuur uit wat resilient denken betekent voor ons dagelijks leven. 

Veerkracht

Na een introductie van de Resilient Rotterdam Strategie door Arnoud Molenaar, Chief Resilience Officer van de stad, vertelde Wijnand van den Brink, lid van het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam, hoe hogeschoolstudenten samen met bedrijven, overheden en organisaties in allerlei resilienceprojecten werken aan de veerkracht van Rotterdam.

Masterclass

Experts Ylva Poelman, EvertJan van Hasselt, Jaco Appelman, Mireille Langendijk en Els Martijn presenteerden tijdens de masterclass wat resilient denken betekent voor ons dagelijks denken en handelen. Daarna gingen de bezoekers onder begeleiding van de experts in workshops aan de slag met de resiliencevraagstukken van de stad. Bekijk hier het videoverslag van de masterclass:

Atelier-Café

Tijdens de lunchpauze, tussen 13.00 en 14.00 uur, presenteerde Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie i.s.m. De Veldacademie en AIR het Atelier-Café Resilient Reijeroord. Experts, partners en studenten gingen met de aanwezigen in gesprek over de ruimtelijke en maatschappelijke veerkracht van Reijeroord op Rotterdam-Zuid.

Resilient Rotterdam

Hogeschool Rotterdam is met RDM Centre of Expertise en Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) partner van Resilient Rotterdam. Samen met organisaties en bewoners werken studenten van uiteenlopende opleidingen aan de vraagstukken van stad en haven rondom het thema resilience.


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief