nieuws 23.11.2018 Overig

Koning en president Singapore bezoeken RDM

Leestijd: 1 minuut
Staatsbezoek president Singapore

Op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning bracht de president van de Republiek Singapore, mevrouw Halimah Yacob, op 21 en 22 november 2018 een staatsbezoek aan Nederland. Zij werd vergezeld door haar echtgenoot Mohamed Abdullah Alhabshee. Op 22 november kwamen zij samen met koning Willem-Alexander naar RDM Rotterdam en bezochten hier naast het Business Forum Singapore-Nederland ook het techniekonderwijs van Hogeschool Rotterdam.

Voor hun bezoek aan RDM werden de president en haar echtgenoot voor een lunch ontvangen door burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam op het schip ‘De Nieuwe Maze’. Tijdens een rondvaart in de haven vonden gesprekken plaats over ontwikkelingen in de Rotterdamse haven en over de werkwijze van het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid.

Bij aankomst op RDM Rotterdam voegde de koning zich bij het gezelschap, dat vervolgens over de campus werd rondgeleid door Jouke Goslinga, programmadirecteur RDM Rotterdam, en Hans Maas, directeur RDM Centre of Expertise. Studenten van Hogeschool Rotterdam vertelden de president en de koning hoe zij samen met ondernemers bijdragen aan een slimmere Rotterdamse haven op het gebied van o.a. logistiek en mobiliteit, energietransitie en duurzaam bouwen.

Het was niet de eerste keer dat de koning op RDM was; als kroonprins opende hij op 29 oktober 2009 RDM Campus. Negen jaar later kon hij nu zelf zien en ervaren hoe studenten hier met veel enthousiasme werken aan de oplossingen voor morgen.

Fotografie staatsbezoek: Charles Batenburg
Fotografie opening RDM Campus: Tineke de Lange


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief