nieuws 26.03.2020 Logistics & Mobility

Van Parkshuttle naar Cargoshuttle

Leestijd: 1,5 minuut

Op de campus van RDM Rotterdam zijn twee voertuigen van Connexxion gearriveerd. Deze hebben dienst gedaan op het Rivium (Capelle a/d IJssel) als Parkshuttle. In samenwerking met twee andere Automotive hogescholen worden er zes van deze shuttles binnen het onderwijs gebracht. De twee voertuigen in Rotterdam worden omgebouwd tot Cargoshuttle, waarna ze worden getest op het terrein van het Rotterdam Mobility Test Centre op RDM.

Connexxion

Connexxion gaat over tot de inzet van nieuwe generatie 3 shuttles, in samenwerking met 2getthere. Deze nieuwe shuttles gaan in mixed traffic situaties opereren voor last mile solutions. Om die reden kwamen deze generatie 2 shuttles vrij. Samen met Techniek College Rotterdam hebben we de voertuigen op 19 maart in ontvangst genomen.

ACE

In samenwerking met de twee andere Automotive hogescholen, HAN in Arnhem en Fontys Eindhoven, worden er in totaal zes shuttles binnen het onderwijs gebracht. Juist de verbinding met ACE (Automotive Center of Expertise), waarin de drie opleidingen intensief met elkaar samenwerken, was voor Connexxion van doorslaggevend belang om ze beschikbaar te stellen. De shuttles gaan nu dienen als ontwikkel-leerplatform voor onderzoek en onderwijs rondom automatische voertuigen.

Cargoshuttle

De twee voertuigen in Rotterdam worden omgebouwd tot Cargoshuttle, waarna ze worden getest op het terrein van het Rotterdam Mobility Test Centre op RDM. Inzet als demonstrator binnen innovatieve logistieke toepassingen in haven en stad is daarna de volgende stap. Zo dragen docenten en studenten nu al bij aan schone en slimme mobiliteitsoplossingen. Meerdere opleidingen gaan met de voertuigen aan de slag: Automotive binnen hun discipline Intelligent Vehicle, en Werktuigbouwkunde/Mechatronica en Technische Informatica zijn gestart met vooronderzoek hoe de voertuigen worden aangestuurd. Dit in het licht van de nieuw te ontwikkelen software.

Samenwerking

Logistics & IT met implementatie in de logistiek en collega’s van Techniek College Rotterdam gaan de komende maanden onderzoeken welke rol deze voertuigen mogelijk kunnen hebben in het doorstroomtraject mbo-hbo. Verder biedt kennisdeling met kennispartners uit het werkveld enorme mogelijkheden in de versterking van de al lopende initiatieven. Een mooi voorbeeld van multidisciplinair samenwerken op RDM!

Wil je meer informatie of zoek je ook samenwerking op dit gebied? Neem contact op met Constant Staal, regisseur Logistics & Mobility, via [email protected] of 06 – 54 67 46 21.


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief