nieuws 11.09.2017 Logistics & Mobility

Unieke samenwerking logistiekopleidingen

Leestijd: 1 minuut
Samenwerking logistiekopleidingen

Drie logistiekopleidingen van Hogeschool Rotterdam zijn met het project ‘Op weg naar een synchromodale keten’ een unieke samenwerking aangegaan. Binnen dit project werken drie verschillende minors van drie verschillende instituten samen, de eerste keer dat zoiets gebeurt binnen de hogeschool. 

Kick-off

Het startsein werd op 7 september gegeven. Negentig studenten, docenten en managers werden ondergedompeld in de wereld van ‘Synchromodaal transport’. Daarbij is er geen statische planning meer van een container, maar wordt dynamisch bepaald of weg, binnenvaart of spoor wordt gebruikt op het meest efficiënte tijdstip. Hierdoor kan ladingruimte zo optimaal mogelijk worden benut. Gastsprekers van TNO, het Havenbedrijf Rotterdam en TEUbooker gaven een helder inzicht in de huidige stand van zaken. Het onderzoek van de studenten richt zich op het in kaart brengen van de kritische succesfactoren voor het implementeren van synchromodale ketens.

Synchromania

Het concept van synchromodaal transport is lastig te bevatten. Het spel Synchromania gaf de studenten op speelse wijze inzicht in de voordelen van synchromodaal plannen, niet in de laatste plaats omdat er een sterk competitie-element in zit. Vanwege de grote capaciteit aan denkkracht, de verschillende invalshoeken en de samenwerking met het bedrijfsleven wordt verwacht dat het project veel inzicht gaat geven in de mogelijkheden die synchromodaal plannen heeft voor verschillende logistieke ketens.

Partners

Het project is geïnitieerd door KennisDC Zuid-Holland en RDM Centre of Expertise. De drie minors en opleidingen/instituten die hierin samenwerken zijn:

  • International Logistics and Supply Chain Management (Rotterdam Business School)
  • Maritime Port Management van Logistics Engineering (Rotterdam Mainport Institute)
  • Distributie in en rond Rotterdam van Logistics Management (Instituut voor de Gebouwde Omgeving)

Drie logistiekopleidingen werken samen

Meedoen?

Bedrijven kunnen nog steeds aansluiten bij het project.


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief