nieuws 23.01.2020 Logistics & Mobility

Test AGV’s op RDM Rotterdam

Leestijd: 1 minuut

In samenwerking met de opleiding Automotive van Hogeschool Rotterdam en RDM Centre of Expertise test AGVR Barendrecht tot en met februari nieuwe Automated Guided Vehicles (AGV’s) in het Rotterdam Mobility Test Centre (RMTC) op RDM Rotterdam.

Automated Guided Vehicles

De door Spijkstaal geproduceerde Automated Guided Vehicles (volledig automatisch rijdende voertuigen of AGV’s) zijn voorzien van camera’s, LIDAR’s (LIght Detection And Ranging, een technologie waarmee de afstand tot een object wordt bepaald m.b.v. laserpulsen), sensoren en veiligheidssystemen die een blik bieden op de toekomst van slimme mobiliteit in stad en haven. Met vijf voertuigen worden testprocedures doorlopen die moeten leiden tot een positieve afnametest voor AGVR.

Rotterdam Mobility Test Centre

Het – voorlopig tijdelijk ingerichte – RMTC is gelegen op het westelijk deel van het RDM-terrein, tussen de IT Campus, de RDM Training Plant en de Onderzeebootloods. Met behulp van afzettingen, belijning en tags in het wegdek berekenen en bepalen de voertuigen hier zelf hun route en kunnen daarbij obstakels vermijden.

Faciliteiten en samenwerkingen

Dit pilotproject draagt bij aan een verdere ontwikkeling van deze technologie en testlocatie. Het sluit aan op de andere testfaciliteiten op RDM, zoals het H2EnergyLab, Aqualab en Havenlab. Ook is het complementair aan de onderzoekslijn Robotica van TechCoP EAS en dient het als verkenning voor verdere samenwerking met andere techniekinstituten van de hogeschool. Het RMTC is mede mogelijk gemaakt door WERKplaats Techniek van Hogeschool Rotterdam.


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief