nieuws 26.09.2019 Logistics & Mobility

Talent Innovatie Pool van start

Leestijd: 1 minuut

Op 5 september is de Talent Innovatie Pool (TIP) Zuid-Holland van start gegaan op RDM Rotterdam. Jonge medewerkers van verschillende logistieke bedrijven komen daarin samen om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Hierdoor ontstaat een kenniscommunity van young professionals die samenwerken aan innovatie. Aan elke medewerker wordt een student gekoppeld die, voor zijn of haar stage- of afstudeeronderzoek, voor een betrokken bedrijf onderzoekt hoe digitalisering kan bijdragen aan vergroting van marges en procesoptimalisatie. Want hoewel van de trends in transport en logistiek digitalisering op één staat, heeft nog niet eens de helft van alle logistieke bedrijven een digitale strategie.

Partners

TIP Zuid-Holland is een project van KennisDC Logistiek Zuid-Holland, wordt ondersteund door de Topsector Logistiek, en is na Gelderland en Zeeland de derde innovatiepool van hbo-opgeleide logistici in Nederland. Docent-onderzoekers van Hogeschool Rotterdam begeleiden het project. Zij brengen kennis in uit hun netwerk, bieden een fysieke ontmoetingsruimte op RDM, organiseren gastsprekers en begeleiden de studenten en bijeenkomsten.

Kennisuitwisseling

De TIP beoogt toepassingsgerichte kennis in het mkb te verspreiden en hiermee oplossingen te bieden voor actuele vraagstukken. Docent Daniëlle Stolk van Hogeschool Rotterdam is verantwoordelijk voor de opzet van TIP Zuid-Holland: “In de TIP wisselen jonge professionals, stagiairs en hun begeleiders actief kennis uit. Hiermee vergroten zij hun inzicht in onderzoeksvraagstukken. Deze kennis wordt met de deelnemende bedrijven gedeeld. Daarnaast werken de deelnemers aan persoonlijke doelen. Via masterclasses worden ze getraind in belangrijke vaardigheden als oplossingsgericht denken en verandermanagement”.

Meer informatie

Heb je interesse in deelname aan (een volgende editie van) de TIP, neem dan contact op met Daniëlle Stolk via [email protected].

Lees ook het verslag van Topsector Logistiek.

 


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief