nieuws 11.10.2017 Faciliteiten

Smart Tech Havenlab geopend

Leestijd: 0,5 minuten
Opening Havenlab met drone

In Innovation Dock is op 10 oktober 2017 – tijdens het event Onderweg naar een Duurzame HavenStad van het gelijknamige kenniscentrum – het Havenlab geopend; een smart tech fablab dat beschikbaar is voor studenten van Hogeschool Rotterdam én voor bedrijven.

Drone
Directeur RDM CoE Hans Maas vertelde de aanwezigen over het belang van een faciliteit als deze voor de contextrijke leerwerkomgeving die wij onze studenten willen bieden. Wijnand van den Brink, lid van het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam, zette daarna met een druk op de knop de openingshandeling in werking. Een drone van de Dutch Drone Company steeg op en liet een daaronder bevestigde champagnefles stukslaan tegen het Havenlab. Daarmee was de nieuwste faciliteit op RDM Rotterdam officieel geopend.

Havenlab
Studenten van Hogeschool Rotterdam kunnen vrij, en zonder afspraak, gebruikmaken van het Havenlab. Hier kunnen zij werken met de nieuwste ‘smart tech’ en staat hen de modernste apparatuur ter beschikking. Via het Havenlab kunnen ze ook gebruikmaken van andere faciliteiten op de campus van RDM Rotterdam, zoals de houtwerkplaats of het waterloopkundig laboratorium. Ook bedrijven kunnen gebruikmaken van het Havenlab.

Publiek opening Havenlab


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief