nieuws 07.02.2019 Logistics & Mobility

Samenwerking drie Future Mobility minors

Leestijd: 1 minuut
WERKplaats Techniek

Binnen de WERKplaats Techniek van Hogeschool Rotterdam hebben studenten van de minors Future Automotive Technology (EAS), Intelligent Mobility (CMI) en Innovative Logistics and IT (IGO) de afgelopen 20 weken samengewerkt aan vier ‘Future Mobility’ projecten: CargoPod, Formule Student, Shell Eco-marathon en Smarterdam.

Autonoom en elektrisch

De projecten – mede mogelijk gemaakt door IT Campus Rotterdam en RDM Centre of Expertise – hebben gemeen dat het gaat om de ontwikkeling van functionele schaalmodellen die autonoom en elektrisch kunnen rijden. De ontwikkeling van de voertuigen krijgt in semester 2 een vervolg in diverse projecten. In deze video vertellen studenten, een docent en de projectleider van de WERKplaats Techniek over de totstandkoming en het verloop van het gezamenlijke project:

WERKplaats Techniek

WERKplaatsen, onderdeel van de strategische agenda van Hogeschool Rotterdam, zijn open netwerken waarin docenten, lectoren, medewerkers en leidinggevenden uit alle delen van de hogeschool samen ontwikkelen, leren en ervaren. De WERKplaatsen zijn gericht op thema’s die belangrijk zijn om invulling te geven aan het inclusief en contextrijk onderwijs. Binnen de WERKplaats Techniek werkt RDM CoE samen met de techniekinstituten EAS, IGO, RMI en CMI en Kenniscentrum Duurzame HavenStad.

Lees meer over de WERKplaatsen


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief