nieuws 29.01.2018 Logistics & Mobility

Rotterdam wint LEVV-Battle 010-020

Leestijd: 1 minuut
Winnaars LEVV-Battle

Op 25 januari 2018 vond in Amsterdam het seminar ‘Stadslogistiek in de praktijk: Sharing best practices’ plaats. Het seminar is voortgekomen uit een succesvolle samenwerking tussen KennisDC Logistiek en de Hogeschool van Amsterdam, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Hogeschool Rotterdam/RDM Centre of Expertise. Het Rotterdamse studententeam heeft tijdens het seminar de LEVV-Battle gewonnen.

LEVV’s

Lichte elektrische vrachtvoertuigen (LEVV’s) in stadslogistiek hebben de toekomst. Toch is er nog veel kennis nodig over de inzet van die voertuigen. Studenten van hogescholen in Rotterdam, Amsterdam en Arnhem doen praktijkonderzoek voor het LEVV-Logicproject.

LEVV Battle

Uit 24 studententeams van de hogescholen kwamen twee finalisten die mochten presenteren tijdens de LEVV-Battle in de Amsterdamse Openbare Bibliotheek. Het studententeam van de minor Urban Logistics van de Hogeschool van Amsterdam presenteerde hun plannen voor de inzet van LEVV’s bij het installeren van ‘slimme meters’ in de Amsterdamse binnenstad. De betrokken installateur, Energiewacht, zou er 30 procent vervoerskosten mee kunnen besparen, en zelfs 80 procent CO2. Een uitstekend uitgewerkt plan dat veel servicelogistieke bedrijven, die werken in steden, kan inspireren.


Het studententeam van de minor Infrastructuur en Mobiliteit van Hogeschool Rotterdam presenteerde een innovatieve benadering voor de inpassing van LEVV’s (met name cargobikes) in de stedelijke infrastructuur. Zij wisten de jury te overtuigen met een sterke, methodologische aanpak die veel steden direct kunnen gebruiken. Het team wist kennis van stedelijke inrichting, voertuigen en logistiek te combineren in een integrale benadering met aansprekende voorbeelden.

Lees meer over het winnende project op de website van KennisDC Logistiek

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief