nieuws 11.03.2019 Techniekpromotie

Rotterdam Port Coaches gaan van start

Leestijd: 2 minuten
Kick-off Rotterdam Port Coaches: Ana en Giovanni

Op woensdag 6 maart 2019 vond op RDM de kick-off plaats van Rotterdam Port Coaches. In dit initiatief van RDM CoE en Jong Havenvereniging coachen young professionals studenten van Hogeschool Rotterdam naar een succesvolle carrière in de Rotterdamse haven. In eerste instantie worden in het nieuwe collegejaar 2019/2020 zes studenten begeleid door evenzoveel Port Coaches, afkomstig uit het Rotterdamse havenbedrijfsleven. Er is veel interesse bij studenten, dus nieuwe coaches zijn van harte welkom!

Ana Duškov, Product Owner bij ECT en Jong Haventalent 2018, is één van de coaches. Ze begeleidt Giovanni Gloudie, derdejaars student Logistics Management en student-assistent bij RDM CoE.

Duškov: “Rotterdam Port Coaches biedt mij de mogelijkheid om de haven te promoten en de connectie te maken tussen haven en opleiding. Het is best spannend om na je opleiding gelijk te gaan werken. Ik help studenten hier graag mee omgaan en kan hen inzicht geven in het ‘werkende leven’. Ik vind het leuk om nieuwe mensen als Giovanni te leren kennen en te ontdekken wat studenten belangrijk vinden.”

Gloudie: “Ik doe mee aan Rotterdam Port Coaches om me beter te kunnen oriënteren op het logistieke beroepenveld. Vooral de koppeling tussen IT en logistiek lijkt mij erg interessant. Met Ana had ik gelijk een goede klik. Door mee te doen aan dit traject ontmoet ik nieuwe mensen uit diverse logistieke vakgebieden en kan ik interessante plekken en evenementen bezoeken. Binnenkort bezoek ik al ECT, Havenbedrijf Rotterdam en Modality Software Solutions.”

Waarom coaching?

Door extra coaching vanuit het werkveld – naast de reguliere begeleiding binnen de opleiding – wordt de competentieontwikkeling en het professionele handelen van de student verder gestimuleerd. Het gaat hierbij meestal niet om coaching op vakinhoudelijke vraagstukken, maar juist om praktijkvraagstukken zoals ‘Hoe kan ik netwerken?’ of ‘Hoe creëer ik draagvlak voor mijn advies?’ Als rolmodel kan de coach de student inspireren en enthousiasmeren voor het werken in de Rotterdamse haven.

Word Port Coach!

Heb jij minimaal twee jaar werkervaring in ‘de haven’, bijvoorbeeld binnen de logistieke sector of maritiem & offshore, en vind je het belangrijk om jouw kennis en ervaring (pro bono) te delen? Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van studenten en hen helpen hun weg in de haven te vinden? Meld je dan aan als Port Coach bij Kim van ’t Sant via santk@hr.nl of 06 – 15 96 48 45.

Matches met ‘jouw student’ worden gemaakt op basis van bijvoorbeeld de persoonlijke coachingsvraag, disciplines, interessegebieden of gewenst werkgebied. Uiteraard helpen wij jou bij je ontwikkeling als coach. Zo bieden we je de mogelijkheid deel te nemen aan een basistraining coachingsvaardigheden.

Studenten gezocht

Ben je student aan de hogeschool en lijkt het je wel wat om gecoacht te worden door iemand die al ervaring heeft in de haven en jou kan helpen in je professionele ontwikkeling? Neem dan contact op met Kim van ’t Sant via santk@hr.nl of 06 – 15 96 48 45.


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief