nieuws 20.09.2018 Logistics & Mobility

Project HR CARGO van start

Leestijd: 1 minuut

Twintig vierdejaars studenten van de minor ‘Distributie in en rond Rotterdam’ doen van september tot en met november 2018 onderzoek voor Nedcargo. Centraal hierbij staat de vraag: hoe vergroot het beleveren met lichte elektrische vrachtvoertuigen (LEVV’s) de efficiency, klanttevredenheid en duurzaamheid van de logistieke operatie?

Tijdens deze drie maanden bezorgt Nedcargo in samenwerking met studenten van Hogeschool Rotterdam leveringen van dranken tot 300 kg in Rotterdam en Schiedam. Dit gebeurt met twee verschillende LEVV’s: een elektrische bakfiets en een elektrische stint; een Segway met een bak voorop. Gedurende de pilot voeren de studenten meerdere onderzoeken uit voor Nedcargo omtrent stadsdistributie. Hierbij kun je denken aan onderzoek naar wet- en regelgeving, naar andere spelers in de markt van stadsdistributie, maar ook de operationele kant.

De studenten gaan tijdens de onderzoeken ook daadwerkelijk leveren. De ritten plannen ze met een planningssysteem speciaal voor fietsen en vergelijkbare vervoersmiddelen: RoutiGo. In de ochtend belevert een vrachtwagen vanuit Nedcargo de hub in Rotterdam, waar vandaan met ‘carbon free’-vervoer de binnenstad wordt betreden. In de loop van de pilot wordt gekeken naar de mogelijkheid om deze manier van distributie verder uit te breiden, dan wel door Nedcargo, dan wel door een derde partij.


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief