nieuws 09.07.2019 Logistics & Mobility

Project elektrische foodtruck afgerond

Leestijd: 1,5 minuut

Met de afronding van EU/EFRO-project Clean & Future Proof Mobility Concepts van het Mobiel Erfgoed Centrum, komt ook het project rond de elektrische foodtruck Watt in juli 2019 ten einde. De tot foodtruck omgebouwde Citroën HY uit 1973 is het testobject van deelproject ‘Standaardisatie in elektrificatie’. Studenten Automotive van Hogeschool Rotterdam hebben samen met bedrijven deze eerste 100% elektrische foodtruck van Rotterdam voor Ma Guise Catering gerealiseerd.

Spot on

Hans Visser is directeur van het Mobiel Erfgoed Centrum. Deze stichting wil op een andere manier omgaan met mobiel erfgoed, namelijk door het samenbrengen van technologische innovaties uit de nieuwe wereld met kennis uit de oude. Het foodtruckproject past volgens Hans naadloos in de doelen van de erfgoedsector: “De vraag hoe je een voertuig slim kunt ombouwen van de ene naar de andere brandstof bleek ‘spot on’ en sloot perfect aan bij de regionale en landelijke agenda.” Om aan een project als dit deel te nemen, moet je volgens hem wél de juiste skills hebben. Welke dat zijn en of Hans nog eens zo’n project zou doen, lees je in zijn verhaal.

Attention grabber

Sinds de RDW-(goed)keuring in februari 2017 heeft de Watt volop de aandacht getrokken van pers en publiek. De foodtruck was ook regelmatig op RDM te vinden voor onderzoek én events. Hij wordt 60 tot 70 keer per jaar geboekt en staat vooral op business-to-business events. Dennis Rens is algemeen directeur van Huis vol Smaak, waaronder ook Ma Guise Catering en Grand Catering vallen. Dennis: “De foodtruck heeft een hoop geld en moeite gekost, maar heeft zijn waarde al meer dan bewezen. Als cateraar moet je het anders willen doen dan anderen. Een duurzame foodtruck werkt goed als ‘attention grabber’ en heeft ons veel gebracht. Onze klanten willen tegenwoordig graag iets duurzaams op hun event. De Watt is een hele fijne marketingtool.” Lees meer over Dennis’ ervaringen met de foodtruck in zijn verhaal.

Magazine

Ter gelegenheid van de afronding van het project in juli 2019 hebben we een projectmagazine uitgebracht. Bekijk/download hier het digitale magazine.


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief