nieuws 06.04.2021 Techniekpromotie

Op naar een match

Leestijd: 1 minuut

434 studenten (van 20 opleidingen) en 143 bedrijven ontmoetten elkaar op 1 april tijdens de tweede editie van Student in bedrijf, het online netwerkevent rond stages en afstudeeropdrachten voor studenten en bedrijven. De eerste contacten zijn nu gelegd, maar uiteraard moeten studenten en bedrijven in de komende maanden nog samen tot een daadwerkelijke opdracht komen. We hopen op veel mooie matches!

Kennismaken

Tijdens Student in bedrijf maakten de studenten kennis met het werkveld. Ze namen eerst deel aan drie ‘rondetafelgesprekken’. Op basis van hun opleiding en gekozen thema werden ze automatisch aan een voor hen geschikt bedrijf gekoppeld. In zo’n rondetafelgesprek presenteerde een medewerker het bedrijf en de beschikbare stage- of afstudeeropdracht. Vervolgens gingen de bedrijfsmedewerker(s) en studenten met elkaar in gesprek. Daarna volgde de ‘netwerkvloer’, waarbij studenten zelf konden kiezen bij welke bedrijven ze nog even wilden ‘binnenlopen’ voor meer informatie en/of om hun cv achter te laten.

Virtuele rondleiding

Eén van de deelnemende bedrijven was GBS International, dat in het verleden al meerdere hogeschoolstudenten in dienst heeft genomen. Twee medewerkers gaven tijdens hun rondetafelgesprekken live een virtuele rondleiding door hun werkplaats (hoofdfoto), een innovatieve manier om studenten ondanks de huidige beperkingen tóch een goede indruk van je bedrijf te geven.


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief