nieuws 08.03.2021

Onze hoogtepunten van 2020

Leestijd: 1 minuut

2020 was een raar jaar, voor iedereen. Ook wij hadden veel last van de coronacrisis, vooral in de praktijkprojecten en talrijke events die gedurende een jaar worden georganiseerd. Gelukkig konden deze – dankzij de creativiteit, flexibiliteit en inventiviteit van onze medewerkers, studenten, docenten, onderzoekers én praktijkpartners – in aangepaste vorm toch grotendeels doorgaan.

Bekijk tien van onze hoogtepunten van 2020 in deze animatie:

Hoogtepunten 2020

  • Techmission010: nog nét voor de eerste lockdown baanden 600 Rotterdamse vo-leerlingen zich in de Onderzeebootloods een weg door de grootste escaperoom van de stad.
  • TIP Community: het concept van een kenniscommunity van studenten en young professionals slaat aan en breidde zich uit van logistiek naar de bouw en de maritieme maakindustrie.
  • Student in bedrijf: een nieuw online netwerkevent rond stages en afstudeeropdrachten waar 400 studenten en 70 bedrijven aan meededen.
  • CoP Plastic: op innovatieve en digitale wijze werd door ruim 20 organisaties een samenwerkingsovereenkomst getekend rond de aanpak van plastics in het water van onze rivieren.
  • Studentenwedstrijdteams: hoewel veel challenges niet doorgingen, werkten de studenten van Team Phidippides en Racing Team Rotterdam in grote multidisciplinaire teams door aan hun innovatieve voertuigen, met het vizier op kwalificatie voor de events in 2021.
  • CoP Hoogwaterveiligheid: binnen ons thema Resilient City is dit jaar rond het thema hoogwaterveiligheid een tweede Community of Practice opgericht.
  • Indoor Positioning System: in estafetteproject Aquabots gaat telkens een nieuwe groep studenten aan de slag met een deelopdracht; dit jaar werd een Indoor Positioning System (IPS) opgeleverd.
  • Sharing Logistics: binnen het deelproject rond stadsdistributie onderzochten vijf studenten Logistics Management met twee elektrische voertuigen stadslogistieke deelconcepten in de praktijk.
  • Transitielab en Energy Island: binnen het thema Energy Transition zijn op RDM Rotterdam een Transitielab en het Energy Island in ontwikkeling.

Lees meer over deze (en andere) hoogtepunten


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief