nieuws 12.09.2018 Techniekpromotie

Klimaatneutraal biertje

Leestijd: 1 minuut
Heroes of Innovation

Wordt mijn biertje duurder als Heineken klimaatneutraal gaat brouwen? Tijdens de Wereldhavendagen, op vrijdag 7 september 2018, stelden Rotterdamse studenten deze en andere prangende vragen aan Jan Kempers, Manager Sustainable Development bij Heineken.

Heroes of Innovation

Heroes of Innovation (HoI) is een moderne talkshow, gecombineerd met een collegetour. Tijdens HoI leren studenten de grote innovators goed kennen. Na een eerste editie met helden uit de maakindustrie, tijdens het Future Flux Festival, was het nu tijd voor Heroes of Innovation – Heineken Edition. In samenwerking met Stichting Wereldhavendagen maakte HoI onderdeel uit van het officiële Jongerenprogramma en sloot aan bij ‘Energize’, het thema van de Wereldhavendagen. Daarom stond HoI deze editie in het teken van helden in de energietransitie.

Groene Corridor

20% van de CO2-uitstoot in Nederland is gerelateerd aan de sector mobiliteit en logistiek. Onlangs heeft Heineken zich verbonden aan het programma de Groene Corridor, waarin één van de eerste groene en duurzame logistieke corridors van Europa wordt gerealiseerd. Door deze samenwerking willen de betrokken partijen – waaronder Hogeschool Rotterdam – de logistieke activiteiten binnen de Groene Corridor klimaatneutraal maken. Het tracé loopt van de omgeving Zoeterwoude naar het Alpherium in Alphen aan den Rijn en van daar naar de haven van Rotterdam.

Het idee voor de Groene Corridor is ontstaan binnen het netwerk Groene Cirkels, dat een klimaatneutrale Heinekenbrouwerij in een klimaatneutrale keten, een duurzame economie, een aangename leefomgeving, kennisontwikkeling en een klimaatneutrale maatschappij tot doel heeft. Een innovatieambitie waar de studenten meer over wilden weten en die naadloos aansluit bij het thema. Host Léon Kranenburg (a.k.a. Leentje van Zuid) vroeg op geheel eigen wijze – en samen met de studenten uit het publiek – hero Jan het hemd van het lijf.

Fotografie: Anne Reitsma


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief