nieuws 11.04.2019 Techniekpromotie

Girlpower

Leestijd: 1 minuut
Girlsday 2019

Zo’n 115 meiden van CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland en het Dalton Lyceum in Barendrecht deden op 11 april 2019 mee aan Girlsday op RDM Rotterdam. Dit landelijke evenement is een initiatief van VHTO, een landelijk expertisebureau dat zich inzet om de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te vergroten. Op RDM werden de havo- en vwo-leerlingen welkom geheten door bestuurslid Zakia Guernina en ontdekten vervolgens de wereld van techniek tijdens diverse workshops in de labs van Hogeschool Rotterdam.

Workshops

Tijdens de workshops konden ze in het H2EnergyLab een experiment uitvoeren met waterstof, een maquette maken van een Rotterdamse woontoren, dijken bouwen én testen in het Aqualab, hun eigen sleutelhanger maken met een lasersnijder in het Havenlab en metalen autootjes afbouwen en testen wie de snelste heeft. Ook leerden ze tijdens Expeditie RDM onze innovatieve locatie kennen en dansten ze er op los op de energie opwekkende dansvloer van Energy Floors.

Over Girlsday

Tijdens Girlsday openen ruim 300 bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd én maken kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Natuurlijk leren zij ook de vrouwelijke medewerkers die in de bedrijven werken kennen!

Bekijk ook dit videoverslag van Girlsday op RDM, waarin Zakia Guernina met Hannah Beljaars spreekt over (meer) dames in de techniek:


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief