nieuws 12.12.2016 Techniekpromotie

Financestudenten maken kennis met techniek

Leestijd: 1,5 minuut
Future of Finance

Op 8 december 2016 vond de tweede editie plaats van het beroepsevent Future of Finance. Deze middag stond in het teken van ‘Finance meets Technology’ en werd druk bezocht door IFM-studenten en -medewerkers. Niet alleen was er een interessant programma waarin door verschillende sprekers werd ingegaan op de invloed die technologie heeft op de beroepen binnen Finance en hoe studenten hier het beste op kunnen inspelen, ook was RDM Centre of Expertise aanwezig om de laatste technologische innovaties te demonstreren: van 3D-printen tot een drone besturen met gedachten; het kon allemaal beleefd en bekeken worden.

Daar maakten de studenten en medewerkers van IFM dan ook enthousiast gebruik van. Het beleven van de laatste technologische snufjes begon na afloop van de presentaties in het auditorium, toen iedereen een VR-bril kreeg uitgereikt en een filmpje bekeek waarmee je je midden in RDM Rotterdam en RDM CoE bevond. Bekijk het filmpje zelf hier:

Rob Ketelaar, directeur van het Instituut voor Financieel Management, gaf de studenten mee dat, ongeacht de opleiding, een bepaald niveau en manier van denken heel belangrijk is om in te kunnen spelen op de (technologische) ontwikkelingen en de invloed die deze ontwikkelingen hebben op het werkveld Finance.

Maaike Lycklama à Nijeholt, lector Finance & Business Innovation en commissaris bij de Rabobank, ging dieper in op het effect van hightech op de financiële wereld. Ze vertelde o.a. dat de hightech industrie andere financiële oplossingen vraagt en op welke gebieden de meeste veranderingen plaats zullen vinden.

Vervolgens ging docent en studieloopbaancoach Reinier Gerritzen in op hoe de student regie over zijn/haar eigen loopbaan kan nemen in deze tijden van snelle verandering en gaf de studenten nuttige tips mee. Hij had twee succesvolle studenten meegebracht die inspirerend vertelden over wat zij hebben bereikt dankzij hun studie.

Tot slot van de plenaire sessie vertelde Hans Maas, directeur van RDM CoE, over de laatste technologische innovaties waarmee de docenten en studenten op RDM zich dagelijks bezighouden. Hij benadrukte dat innovatie niet alleen met techneuten, maar vooral door samenwerking en verbinding plaatsvindt.


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief