nieuws 06.02.2017 Logistics & Mobility

Elektrische foodtruck mag de weg op

Leestijd: 1 minuut
Foodtruck goedgekeurd

Watt, de eerste 100% elektrische foodtruck van Rotterdam, is op 2 februari 2017 door de RDW goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. De foodtruck, op basis van een klassieke Citroën HY-bus uit 1973, is gerealiseerd in een samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven.

Hard werk loont

Studenten Automotive van Hogeschool Rotterdam hebben, inclusief projectvoorbereiding en samen met partners, twee jaar hard gewerkt aan de ombouw van de bus. De goedkeuring door de RDW is de kroon op hun werk! De bus werd gedurende het laatste half jaar afgebouwd door Accenda in Delft, in samenwerking met de studenten. Accenda is een bedrijf dat gespecialiseerd is in prototyping en realisatie van producten in samenwerking met partners en het onderwijs.

Events en onderzoek

Nu de foodtruck is goedgekeurd, volgt de inbouw van het cateringdeel. Eigenaar Ma Guise Catering zet de elektrische HY-foodtruck vanaf voorjaar 2017 in op festivals en events, maar hij zal ook regelmatig op RDM Rotterdam te vinden zijn. Voor events, maar ook voor onderzoek; tot juli 2018 worden de prestaties van het voertuig getest en gemonitord door het onderwijs, in samenwerking met de partners.

Standaardisatie in elektrificatie

Het project om de klassieke Citroën HY een tweede leven te geven, maakt als concept voor ‘Standaardisatie in elektrificatie’ onderdeel uit van het grotere project Clean & Future Proof Mobility Concepts. Dit project van het Mobiel Erfgoed Centrum is mogelijk gemaakt met subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie.

Bekijk het verhaal van de realisatie van de foodtruck in deze video:


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief