nieuws 08.07.2014 Next Port Industry

Schepen studenten steken Maas over

Leestijd: 0,5 minuten
Aquabot Aftica

Op 3 juli 2014 werd de zesde editie van de Imtech Zeeslag gevaren. Twee teams namen het tegen elkaar op in een race over de Nieuwe Maas, van de St. Jobshaven naar RDM Campus.

Het blauwe schip van team Aftica nam vanaf de start de leiding en bereikte met minimale averij de kade van RDM Campus. Het schip van team EindMaas kampte vanaf het begin met een storing, waardoor er slechts op halve kracht gevaren kon worden. Geen van beide schepen kwam helemaal zonder problemen aan de overkant. Bij de eindinspectie door de beoordelingscommissie bleek het snellere schip van team Aftica toch wat gelekt te hebben. Ondanks de kleine lekkage kon het schip wel de overkant bereiken.

De teams waren deze editie samengesteld uit studenten van Hogeschool Rotterdam, Rotterdam Mainport University en leerlingen van het Albeda College. Een bijzondere rol hadden de studenten Technische Informatica en de leerlingen Elektrotechniek. Zij vormden samen een serviceteam dat de hard- en software van de schepen ontwikkeld heeft. Beide schepen kunnen via internet route-informatie krijgen en sturen op GPS-coördinaten.


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief