nieuws 20.12.2016 Logistics & Mobility

Logistieke samenwerking

Leestijd: 1 minuut
Hangout Logistiek

Tijdens een logistieke ‘Hangout’ op 13 december 2016 werkten mbo- en hbo-studenten Logistiek in gemixte teams samen aan een logistiek vraagstuk vanuit het bedrijfsleven. De studenten van diverse logistieke opleidingen van het STC en Hogeschool Rotterdam kregen een presentatie bij het Havenbedrijf Rotterdam, waarin zij meer te weten kwamen over hun opdracht. Op RDM gingen de 25 studenten daarna onder begeleiding in teams aan de slag om de opdracht uit te werken en hun idee te presenteren aan een jury.

Deze activiteit, georganiseerd door het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Logistiek van de STC-Group en RDM CoE, werd enthousiast ontvangen door de deelnemers en aanwezige docenten. Het was goed om elkaars zienswijzen, kwaliteiten en talenten te ontdekken, daar dit o.a. later op de werkvloer en in vervolgstudies ook erg van pas kan komen.

Het initiatief, volledig gesteund door de Topsector Logistiek, krijgt zeker een vervolg. Daartoe werd op 13 december de intentie uitgesproken en ter bevestiging een samenwerkingsconvenant ondertekend door Maurice Jansen, programmamanager CIV Logistiek (STC-Group), Ans Boersma, programmacoördinator Logistics & Mobility van RDM CoE, en Yolande de Heus, programmamanager Human Capital Agenda Topsector Logistiek.

Het doel van de samenwerking is het slaan van bruggen, met de ambitie het talent van studenten en docenten logistiek in MBO, HBO en WO optimaal tot hun recht te laten komen. Deze samenwerking vindt plaats in gemengde teams en in innovatieve leeromgevingen aan concrete marktvraagstukken, met oog voor maatschappelijke ontwikkelingen, teneinde innovatie in de hele sector te stimuleren.


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief