Learning communities

Leestijd: 1,5 minuut

In een Learning Community werken onderwijs- en onderzoeksinstellingen nauw samen met bedrijven en wordt leren, werken, innoveren en onderzoeken optimaal aan elkaar verbonden. De partners in de community ontwikkelen samen innovatieve oplossingen, vertalen ervaringen naar een optimaal en actueel onderwijsaanbod, trainen werkenden in vaardigheden die nodig zijn om met innovaties aan de slag te gaan en wisselen doorlopend inzicht en ervaring uit om tot verbeterde concepten/technieken te komen. RDM CoE is bij diverse Learning Communities betrokken.

TIP Community

De TIP Community is een learning community van studenten en young professionals waarin zij multidisciplinair samenwerken aan de ontwikkeling van nieuwe kennis rond een innovatievraagstuk. Young professionals van verschillende bedrijven worden aan studenten gekoppeld die, tijdens hun stage- of afstudeeronderzoek, voor een betrokken bedrijf een innovatievraag onderzoeken.

Rotterdam Port Coach

Heb je behoefte aan een coach die af en toe meekijkt met je stage- of afstudeeronderzoek? Of moet je nu op zoek naar een stageplek, maar weet je in deze situatie niet hoe? Of wil je – ook in deze tijd – je netwerk uitbreiden? Extra coaching vanuit het werkveld – naast de reguliere begeleiding binnen jouw opleiding – door een Rotterdam Port Coach kan jou helpen bij je professionele ontwikkeling. De coach kan je bijvoorbeeld adviseren over het creëren van draagvlak voor je advies of je aanraden hoe je in deze tijd het beste een bedrijf kunt benaderen. En mogelijk kan de coach jou in contact brengen met bedrijven in zijn/haar netwerk. We bieden je dit traject aan i.s.m. de Jong Havenvereniging Rotterdam. Neem voor meer informatie contact op met [email protected] of 06 – 39 18 68 44.

Topklas 2021

Een student die meedoet aan het project Topklas 2021 (innovatietraineeship) doet een afstudeeropdracht bij een mkb-bedrijf en treedt hier daarna in dienst. In het eerste jaar biedt Hogeschool Rotterdam de (inmiddels) innovatietrainee, in samenwerking met het bedrijf, een traineeprogramma aan waarin hij/zij (soft) skills ontwikkelt die in het bedrijfsleven van grote waarde zijn. Denk hierbij aan ondernemerschaps-, innovatie- en managementvaardigheden. Neem voor meer informatie contact op met Katri Kaunismaa via [email protected] of 010 – 794 4121.


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief