nieuws 31.10.2018 Faciliteiten

Nieuwe machines voor Havenlab

Leestijd: 1 minuut
Lasersnijder Havenlab

In het Havenlab op RDM Rotterdam komen er regelmatig nieuwe machines en faciliteiten bij. Zo heeft het lab sinds kort de beschikking over een nieuwe Rayjet 500 lasersnijder met een snijbed van maar liefst 130 bij 90 centimeter. Dergelijke afmetingen zijn interessant voor opleidingen die vaak met grotere objecten werken, zoals bijvoorbeeld Bouwkunde en de Willem de Kooning Academie. Maar ook bedrijven kunnen gebruikmaken van de apparatuur.

3D-printers

Naast de grote lasersnijder zijn ook nieuwe 3D-printers gearriveerd: twee Ultimaker 2+ printers en een Ultimaker 3, welke is voorzien van twee printkoppen. Deze kunnen worden ingezet voor een print in twee kleuren, maar ook om een project te voorzien van in water oplosbare support.

3D-printers Havenlab

Workshops en printplaten

Naast apparatuur worden ook workshops ontwikkeld, om het uitgebreide aanbod aan elektronica-ontwikkelapparatuur toegankelijk te maken voor iedereen die er mee wil werken. Binnenkort gaan studenten zelf PCB’s (Printed Circuit Boards – printplaten) maken in het Havenlab. Ook zijn er afspraken gemaakt met Eurocircuits over de sponsoring van PCB’s voor projectgroepen. In het Havenlab is de apparatuur aanwezig om de printplaten vervolgens te voorzien van componenten en deze te testen.

Faciliteiten

RDM Centre of Expertise en Hogeschool Rotterdam investeren op de campus van RDM Rotterdam in state-of-the-art faciliteiten die bedrijven en onderwijsinstellingen alleen niet zouden kunnen realiseren. Alle faciliteiten op RDM zijn toegankelijk via de Innovation Connector. Kijk hier voor meer informatie. Voor vragen over het Havenlab kun je ook mailen naar havenlab@hr.nl.


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief