Event 08.09.2018 Techniekpromotie

Wereldhavendagen

Leestijd: 2 minuten
Wereldhavendagen 2018

Ieder eerste weekend van september staat Rotterdam tijdens de Wereldhavendagen helemaal in het teken van de haven. Dit jaar is het thema Energize. Loop over de kades en breng een bezoek aan imposante schepen of bekijk de spectaculaire demonstraties op het water en het land. Ga op excursie de haven in en kom op plaatsen waar je anders nooit komt – ook op RDM Rotterdam!

Excursies RDM

Kom met je gezin voor deze twee excursies op zaterdag 8 september naar RDM Rotterdam:

Aan de slag! met Bootman Ben en Evi Energie op RDM-Heijplaat
Stap 8 september aan boord bij Bootman Ben en ga op proefjestocht met Evi Energie. Bootman Ben laat zien hoe het is om bij de KRVE (Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht) roeier te zijn. Heb jij net zoals onze bootmannen grote spierballen? Als bootman moet je goed kunnen klimmen, klauteren en varen. Dagelijks klimmen wij op palen, boeien en steigers om de trossen van zeeschepen vast en weer los te maken. Ben leert jou de kneepjes van het vak. Doe de speurtocht, voer de opdrachten uit en vul de vragen in. Daarna neemt Evi Energie je op RDM Rotterdam mee op proefjestocht in Innovation Dock. Zo ga je racen met een echte waterstofauto, ligt er een drone op je te wachten die niet vliegt maar vaart en ga je met een mini-onderzeeër een schat zoeken. Met Evi Energie ontdek je hoe cool RDM Rotterdam is.

Ahoy! Vaar mee en ontdek de innovatieve makers van RDM Rotterdam en M4H
Dit is leuk! je combineert de tour Aan de slag! met Bootman Ben en Evi Energie met de tour Actie! Ontdek de toekomst in de maak op M4H! Op RDM maak je een innovatieve proefjestocht in het supergave Innovation Dock en test je bij de KVRE of je de spierballen van een echte bootman hebt. Vervolgens scheur je over het water naar M4H en ga je daar op ontdekkingsreis. Samen met de toergids ontdek je uitvindingen die zorgen voor de energie van de toekomst.

Kom jij ook naar RDM tijdens de Wereldhavendagen? Boek hier snel je tickets! (€ 5,50 p.p.)

Energiek

De haven van Rotterdam staat bol van de activiteit, al vijf eeuwen lang. Hier wordt 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, keihard gewerkt om onze Hollandse welvaart op peil te houden. We hebben een cruciale rol voor Nederland, maar ook een voorbeeldrol in de wereld. Daarom stoppen we niet alleen al onze energie in de haven, maar halen daar ook steeds meer duurzame energie uit.

Schoon

Rotterdam is de grootste haven van Europa, maar ook hard op weg om de schoonste haven ter wereld te worden. We hebben veel kennis van hernieuwbare energie, CO2-reductie en -opvang in huis. We streven daarmee naar grotere inzet van alternatieve energievormen. Daarbij gebruiken we zelfs onze restwarmte, om de inwoners van de stad te verwarmen.

Energize

Tijdens de Wereldhavendagen kun je zien hoe we die schoonste haven gaan worden. Je maakt kennis met veel innovaties die de Rotterdamse haven naar een schoner tijdperk brengen. Daarnaast krijg je natuurlijk ook gewoon veel energie van het fantastische programma op en rond het water. Beleef de energie van de Rotterdamse haven. Energize!

Wereldhavendagen

Benieuwd naar het hele programma van 7, 8 & 9 september?

Bezoek de website van de Wereldhavendagen


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief