Event 26.03.2019 Logistics & Mobility

Talent Innovatie Pool Zuid-Holland

Leestijd: 1,5 minuut
Talent Innovatie Pool

Hoe maak je innovatieve IT-oplossingen bruikbaar voor je eigen onderneming? Door te innoveren, samen te werken en successen te delen. Dat vraagt om anders denken én handelen. Daarom is KennisDC Logistiek Zuid-Holland bij RDM Centre of Expertise het project ‘Talent Innovatie Pool (TIP)’ gestart, samen met KennisDC Gelderland en Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Van de trends in transport en logistiek staat digitalisering met stip op één. Toch heeft nog niet eens de helft van alle logistieke bedrijven een digitale strategie voor het hele bedrijf. De systemen, KPI’s, interne processen, recruitment en promotie zijn allemaal gebaseerd op oude, niet-digitale businessmodellen. Het idee van TIP is dat jonge medewerkers van verschillende logistieke bedrijven samenkomen om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Hierdoor ontstaat een kenniscommunity van young professionals die samenwerken aan innovatie.

Koppeling met studenten

Aan elk talent wordt een student gekoppeld. Dit kunnen logistieke, technische, bedrijfskundige en communicatiestudenten zijn. De studenten onderzoeken, in het kader van hun stage- of afstudeeronderzoek, hoe digitalisering in jouw bedrijf ervoor kan zorgen dat de marges worden vergroot of processen kunnen worden geoptimaliseerd. Zij worden begeleid door docent-onderzoekers vanuit Hogeschool Rotterdam die kennis hebben over de impact van digitalisering.

Hogeschool Rotterdam begeleidt het project. Zij brengt kennis in uit haar netwerk, biedt een fysieke ontmoetingsruimte, organiseert gastsprekers en begeleidt de bijeenkomsten. Het TIP-project is eerder al in Gelderland opgezet en daar was het een succes. De hoogste tijd om ook bedrijven uit Zuid-Holland uit te nodigen! Doe je mee?

Wat kun je van ons verwachten?

  • Wij scholen je medewerker op het gebied van digitalisering in de logistiek en verandermanagement
  • Wij koppelen je medewerker aan goede studenten van Hogeschool Rotterdam
  • Wij zorgen ervoor dat je medewerker ervaring opdoet bij andere bedrijven

Hoe doe je mee?

Je kunt je hier aanmelden voor de informatiebijeenkomst op 26 maart 2019 op RDM Rotterdam. Om 16.00 uur start de uitleg van TIP, waarna reeds gestarte ondernemers hun ervaringen delen. Voor soep met broodjes wordt gezorgd.


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief