Event 04.10.2018 Techniekpromotie

Innovation Expo

Leestijd: 2 minuten
Innovation Expo

Op donderdag 4 oktober vindt in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam de Innovation Expo 2018 plaats. Dit grootschalige en landelijke event wordt tweejaarlijks georganiseerd door de Rijksoverheid. Haar ambitie met het event – dat dit keer als thema Global challenges, Dutch solutions heeft – is innovaties verder brengen, doorbraken realiseren en hiermee bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen waar we in ons land én in de wereld voor staan. Met de Innovation Expo biedt de overheid een podium aan bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden om innovaties voor het voetlicht van een breed nationaal en internationaal publiek te brengen. De expo trekt naar verwachting zo’n 5.000 bezoekers naar RDM, waar ook de innovaties van Hogeschool Rotterdam te vinden zijn.

H2EnergyLab

Eén van die innovaties is het H2EnergyLab, een uniek opleidings- en testcentrum waar productie, transport en toepassing van waterstof op een betaalbare schaal wordt getest. Het is de enige plek in Nederland waar kennis van waterstoftechnologie met een breed publiek wordt gedeeld en gedemonstreerd. Onderwijs en bedrijfsleven werken hier in projecten samen aan deze schone energievorm. Wil je alvast meer weten over ons waterstoflab? Kijk dan hier.

Elektrische foodtruck

Ook de Watt is te zien op de expo. Studenten Automotive hebben – in samenwerking met ondernemers, onderzoekers en studenten van andere opleidingen – een klassieke Citroën HY omgebouwd tot deze eerste 100% elektrische foodtruck van Rotterdam. Wat begon als een afgedankte bus eindigde als een operationele foodtruck, die door Ma Guise Catering wordt ingezet op events. Kijk hier voor meer informatie.

Aquabots

In de Dokhaven van RDM kun je onze Aquabots in actie zien. Deze gerobotiseerde bootjes zijn multifunctioneel inzetbaar voor bijvoorbeeld waterkwaliteitsmetingen, toezicht en inspecties op en onder water. De toepassing van robots en autonome vaartuigen uitgerust met sensoren is een belangrijke ontwikkeling voor de maritieme sector. Lees hier alvast meer.

HBO innoveert

HBO innoveert

Naast de innovaties van Hogeschool Rotterdam zijn ook innovaties van andere hogescholen te zien op de Innovation Expo. Praktijkgericht onderzoek van het hbo is niet meer weg te denken uit het Nederlandse onderzoekslandschap. Samen met bedrijven, maatschappelijke organisaties en professionals uit het werkveld pakken hogescholen problemen en uitdagingen aan waar deze partners in hun dagelijks werk tegenaan lopen of die ze in de nabije toekomst zien opdoemen.

Het praktijkgericht onderzoek levert nieuwe kennis op, versnelt noodzakelijke innovaties, komt terug in onderwijsprogramma’s, wordt omgezet in ondernemerschap en laat mensen uit verschillende disciplines samenwerken. Hiermee dragen hogescholen en hun partners uit de beroepspraktijk bij aan de maatschappelijke uitdagingen waar we in ons land én in de wereld voor staan. Op de Innovation Expo 2018 maak je kennis met de parels van innovatie van hogescholen. Want oplossingen voor mondiale uitdagingen beginnen in de regio.

Bekijk de innovaties alvast in de HBO innoveert krant

Innovation Expo

Benieuwd naar het hele programma en de exposanten op 4 oktober?

Bezoek de website van de Innovation Expo en meld je aan


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief