Event 04.07.2019 Techniekpromotie

Future Flux Festival X 10YRDM Rotterdam

Leestijd: 4 minuten

Neem op donderdag 4 juli een kijkje in de dynamische wereld van het Rotterdam Makers District en ontmoet helden uit de wereld van innovatie en technologie op Future Flux Festival X 10YRDM Rotterdam. Kom voor een dag vol tech, muziek en inspiratie naar de Onderzeebootloods op RDM. Meer dan 50 (jonge) makers laten hier binnen de thema’s digital transformation, human capital, energietransitie en maakindustrie hun projecten, start- of scale-ups en innovaties zien. Bekijk tientallen projecten, volg workshops en keynotes van onder meer Ming Chan, de ondernemer achter Genuin.Engineering, en Kees Koolen, CEO van Koolen Industries en bekend van Booking.com en Uber. De muzikale programmering wordt verzorgd door o.a. DÂK, Dansvoer, North Sea Round Town en Don de Baron. Tijdens het festival wordt ook 10 jaar RDM Rotterdam gevierd. Het programma duurt van 11.00 tot 22.00 uur. 

Reserveer snel je gratis toegangskaart op www.futurefluxfestival.nl!

Keynotes

Ming Chan van Genuin.Engineering is een gepassioneerde ‘problemsolver’ die de mensen om hem heen helpt hun passie te volgen – én daarmee tegelijk andere ondernemers en bedrijven te helpen. Hij gelooft dat techniek die op de juiste manier wordt toegepast iedereen ten goede moet kunnen komen in het dagelijks leven. Vandaag deelt hij zijn verhaal en de strategie achter de innovaties die hij mede heeft helpen realiseren.

Kees Koolen begon in 1988 zijn eerste bedrijf. In 1997 investeerde hij in Booking.com, waar hij tot 2014 achtereenvolgens COO, CEO en voorzitter was. In 2012 raakte hij betrokken bij Uber, die hij ondersteunde bij hun internationale expansie en vestiging van het internationale hoofdkwartier in Amsterdam. Nu is Kees – naast wereldkampioen (2017) Cross-Country Rallies op een quad – CEO van Koolen Industries, een slim energiebedrijf dat de energietransitie omarmt en schone, betaalbare en betrouwbare energie bereikbaar maakt voor iedereen.

Ingredients

Op diverse podia vertellen én showcasen bedrijven en onderwijsinstellingen hoe zij bijdragen aan de slimste haven. In workshops, discussies en presentaties maken we termen als digital transformation, human capital, energietransitie en maakindustrie op een oer-Rotterdamse manier concreet. En tijdens de exclusieve Magical Tour, speciaal voor 10 jaar RDM Rotterdam, maken we een rondreis door Innovation Dock waarin art en tech op unieke en magische wijze samenkomen.

Festival

Naast content is er natuurlijk food en fun! Deze makers van de uitgaanscultuur in Rotterdam komen naar Future Flux Festival:

 • North Sea Round Town, zijtak van North Sea Jazz, geeft twee speciale concerten, met een gelegenheidsformatie bestaande uit Jamie Peet (drums), Alexander van Popta (toetsen) en Pink Oculus (vocals). Hun set valt stilistisch tussen hip hop, elektronisch en jazz.
 • Festivalorganisatie DÂK zorgt voor een kleine vakantie in eigen stad. Maak een culturele wereldreis met muzikanten, invloeden en klanken uit alle windstreken. Van Mexico tot Afrika, van salsa tot dancehall en van djembés tot DJ-sets.
 • Ook Dansvoer, grondleggers van de silent disco, zijn erbij. Met drie kanalen en een mini karaokekanaal belooft dit één groot feest te worden.
 • Als klap op de vuurpijl verzorgt ClubK (bekend van o.a. de Geheime Tuin) samen met Donker Collective een heuse mini rollerdisco, waar jij op je skates kunt rollen en dansen op de muziek van een grote Mystery Guest, Moody Mehran en Betonkust Live.

Ook is er een Second Life E-Food Truck Festival, met allemaal elektrische foodtrucks – waaronder de Watt, de eerste 100% elektrische foodtruck van Rotterdam, omgebouwd door studenten van Hogeschool Rotterdam i.s.m. bedrijven.

Hogeschool Rotterdam op Future Flux Festival

Hogeschool Rotterdam is als partner goed vertegenwoordigd op Future Flux Festival. Studenten van (met name) de techniekinstituten presenteren hier de innovaties waar zij het afgelopen collegejaar aan hebben gewerkt. Een greep uit de showcases per instituut:

EAS

 • PhytoAir (Industrieel Product Ontwerpen): de luchtkwaliteit in huis is soms wel vijf keer zo slecht als die in de buitenlucht. PhytoAir zuivert een ruimte op een natuurlijke en groene manier: de zuiverende werking van één plant wordt tot wel 200 keer verbeterd, waardoor concentratie, efficiëntie en mentale gemoedstoestand aanzienlijk verbeteren.
 • CargoPod (Automotive): studenten laten hun 1-op-1 prototype zien en bouwen die dag in hun pop-up paddock verder aan dit autonoom rijdende distributievoertuig.
 • Shell Eco-marathon (Automotive): studenten werken in de paddock aan de futuristische voertuigen waarmee ze meedoen aan deze internationale studentenwedstrijd.

IGO

 • Decor festivalterrein (Bouwkunde): studenten hebben de decorstukken van het festival ontwikkeld en, gebruikmakend van restmaterialen, in drie dagen gebouwd.
 • Visuele kostencalculatie windmolenpark op zee (Civiele Techniek): studenten kwamen erachter dat de kabels naar een windmolenpark annex werkeiland meer invloed hadden op de kosten dan het opspuiten van een eiland. In hun model kunnen ze de plaats van het eiland verschuiven en direct zien welke invloed dat heeft op de kosten.

CMI

 • Air Hockey robot (Technische Informatica): speel air hockey tegen een robot, die de puck volgt door middel van computer vision.
 • Beveiligingssysteem voor retail gebaseerd op gezichtsherkenning (Creative Media & Game Technologies).

RMI
De eindpresentaties van de PI-projecten vinden plaats in Innovation Dock, waarna de winnaar bekendgemaakt wordt op het hoofdpodium. Een aantal van de projecten:

 • Waterstofproductie uit groente- en fruitafval en decentrale en lokale inzet hiervan voor duurzame havenlogistiek – ook genomineerd voor Beste Havenidee 2019 (bekendmaking winnaar tijdens Rotterdams Havenevenement op 6 juni).
 • Simulatorscenario voor een calamiteit bij een groot chemisch incident in de haven.
 • Ontwerp en test van een model van een offshore drijvend platform (gedaan in het Aqualab op RDM).

WdkA
Studenten Leisure Management hosten met FXT, presents: Way to the future een tof event op Future Flux Festival. Volg de route, scoor punten en wie weet win jij toegang tot de masterclass gegeven door Ableton & Camiel Daamen. Als afsluiter komt een MYSTERY GUEST iets vertellen over zijn imposante dj/producercarrière. Meld je hier snel aan!

Over Future Flux Festival

Future Flux Festival is een festival voor pioniers en een platform voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie en innovatie. Dit maakt Rotterdam de perfecte stad om Future Flux Festival te huisvesten. De stad biedt niet alleen ruimte voor ontwikkeling, maar ook ruimte om deze te testen en realiseren. Het festival wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door RDM Rotterdam in samenwerking met Hogeschool Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam. Vanwege het internationale karakter van het festival is de programmering hoofdzakelijk in het Engels. Ga voor meer informatie en het volledige programma naar www.futurefluxfestival.nl.


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief