Event 05.07.2021 - 08.07.2021 Studenten Techniekpromotie

FFF presents Heroes of Innovation

Leestijd: 2,5 minuten

Future Flux Festival is een jaarlijks festival voor en door innovatieve techondernemers in de maakindustrie en studenttalenten gevestigd in het Rotterdam Makers District. Ondernemers en studenten die in beweging komen voor de oplossingen van morgen. Future Flux Festival is er ook voor partners die deze innovators een stap verder kunnen helpen. Een groot fysiek festival is dit jaar helaas (nog) niet mogelijk is. Daarom organiseren we in 2021 een aantal pop-ups van Future Flux Festival, waar makers op een digitaal podium hun innovaties delen.

Ontmoet de Heroes uit het Rotterdam Makers District

Van 5 tot 8 juli trekken we als een reizend Future Flux Festival door het Rotterdam Makers District. Studenten, docenten en ondernemers gaan, onder leiding van host Léon Kranenburg, met elkaar in gesprek over vier thema’s:

5 juli: Urban Climate Makers

Extremer weer heeft invloed op de gebouwen en fysieke infrastructuur in de stad. Onze (student)makers nemen je mee in hun visie op hoe Rotterdam, als dichtbevolkte stad, deze uitdaging aan kan gaan om in de toekomst resilient te zijn en blijven. Met o.a James Dudley-Owen, student Watermanagement en betrokken bij project De Waterboom, een verticale regenwateropvang en -verspreiding (in de vorm van een ‘boom’) voor in stedelijk gebied.

6 juli: Circular Makers

Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Een ambitieuze doelstelling, waar de Rotterdamse maakindustrie een grote bijdrage aan levert. (Student)makers met een passie voor circulair ondernemen delen hun persoonlijke verhaal en visie op ‘van waste to value’. Met o.a. Lester Wilson, student Bouwkunde, die – met ondersteuning van de Start-up Academy – de AI Smart Mirror maakt.

7 juli: Smart Mobility Makers

Van autonoom rijden en alternatieve mobiliteitsvormen tot aan endurance racen op waterstof. In het Rotterdam Makers District komt er een heus Future Mobility Park. Benieuwd wat daar getest wordt? Join the ride… Met o.a. Daniël Wendt, student Leisure & Events Management en communicatie- en eventmanager bij de multidisciplinaire studentenwedstrijdteams Team Phidippides en Racing Team Rotterdam.

8 juli: Smart Port Makers

Hoe houden we de Rotterdamse haven wereldwijd in de voorhoede? Onze heroes laten zien hoe zij nieuwe technologie omarmen met bijvoorbeeld autonoom varen en een Waterstoftaxi. Met o.a. Mike Schouten, student Technische Informatica en betrokken bij het Rotterdam Atlantic Autonomous Sailing Team (RAAST) i.o., deelnemer aan de Microtransat Challenge.

Voor wie?

  • Techstudenten en -docenten
  • Bedrijven uit het Rotterdam Makers District
  • Ondernemers en makers met interesse in één of meerdere thema’s

Meer informatie en aanmelden

Op de website van Future Flux Festival vind je meer informatie over de vier sessies. Studenten kunnen deze live bijwonen op diverse locaties in het Rotterdam Makers District. Er zijn per sessie slechts 50 plaatsen beschikbaar, dus meld je snel (gratis!) aan. Bedrijven, docenten en andere geïnteresseerde innovatieve makers kunnen via een livestream deelnemen aan het gesprek; de coronamaatregelen laten het helaas nog niet toe om meer mensen op locatie te ontvangen.

Powered by

Future Flux Festival presents Heroes of Innovation is powered by Rotterdam Makers District in samenwerking met RDM Centre of Expertise (Hogeschool Rotterdam). Rotterdam Makers District is dé plek in de regio voor de innovatieve maakindustrie en bestaat uit de gebieden RDM Rotterdam en M4H Rotterdam. Bij RDM Centre of Expertise werken studenten, docenten en onderzoekers van Hogeschool Rotterdam, vanuit verschillende vakgebieden, samen met ondernemers aan technische innovaties voor haven en stad.


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief