Event 06.06.2019 Techniekpromotie

Beste Havenidee

Leestijd: 1,5 minuut
Rotterdams Havenevenement

Op donderdag 6 juni 2019 vindt de zesde editie van het Rotterdams Havenevenement plaats. Dit is jaarlijks hét moment waarop de Rotterdamse havengemeenschap jonge én iets minder jonge Rotterdamse haventalenten in het zonnetje zet. Tijdens het event wordt ook de prijs voor het Beste Havenidee uitgereikt.

Rotterdams Havenevenement

Het Rotterdams Havenevenement is zes jaar geleden opgezet door het Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en de STC Group en wordt mede mogelijk gemaakt door Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Centre of Expertise. Het evenement is in het leven geroepen om aandacht te besteden aan het brede scala aan opleidingen, beroepen én carrièrekansen dat de Rotterdamse haven te bieden heeft.

Beste Havenidee

De Rotterdamse haven en Hogeschool Rotterdam zijn op zoek naar het Beste Havenidee. Ideeën en innovatieve toepassingen die door tweede-, derde- of vierdejaars studenten worden ontwikkeld en uitgevoerd in het Haven Industrieel Complex en het maritieme cluster. De projecten die zij uitvoeren zijn gericht op technische of sociale innovatie in de sectoren Chemie, Energie, Logistiek, Maritiem, Techniek of Out-of-the-box (een cross-over tussen sectoren of ideeën die simpelweg niet in een sector passen).

De ingediende havenideeën worden door een deskundige jury beoordeeld op:

  • Toepasbaarheid (mate waarin het idee is toe te passen als product of in het proces)
  • Haalbaarheid (technisch, financieel, commercieel)
  • Innovativiteit (mate van originaliteit)

De winnende student (of studenten) ontvangt een stimuleringsbijdrage van € 1.000. Dit bedrag mag ook worden besteed aan studieondersteuning.

Overige prijzen

Naast de prijs voor het Beste Havenidee worden tijdens het Rotterdams Havenevenement ook de volgende prijzen uitgereikt:

  • MCR-prijs – prijs voor de meest talentvolle en gemotiveerde mbo-student die een voorbeeld is voor andere studenten en een ambassadeur voor de Rotterdamse haven
  • SmartPort Scriptieprijs – prijs voor de universitaire student met de beste maritieme scriptie

Ook worden de winnaars van twee titels bekendgemaakt:

  • Jong Haventalent – titel voor een ambitieuze young professional met eigen visie op de haven
  • Havenwerker van het Jaar – titel voor de operationeel medewerker die uitblinkt in collegialiteit, veiligheid en resultaat

Aanmelden

Iedereen die werken en leren in de Rotterdamse haven en de genomineerden een warm hart toedraagt, is van harte welkom om de feestelijke avond bij te wonen. Deelname aan het Rotterdams Havenevenement is gratis, maar aanmelden is verplicht. Het evenement vindt plaats in het gebouw van STC Group aan de Lloydstraat 300 in Rotterdam. De ontvangst is vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur gaan de deuren van de zaal open voor de start van het programma. Kijk voor meer informatie en aanmeldmogelijkheid op de website van de STC Group.


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief