Event 07.06.2018

Beste Havenidee

Leestijd: 2 minuten
Rotterdams Havenevenement

Op donderdag 7 juni 2018 vindt de vijfde editie van het Rotterdams Havenevenement plaats. Dit is jaarlijks hét moment waarop de Rotterdamse havengemeenschap jonge én iets minder jonge Rotterdamse haventalenten in het zonnetje zet. Tijdens het event wordt ook de prijs voor het Beste Havenidee uitgereikt.

Rotterdams Havenevenement

Het Rotterdams Havenevenement is vijf jaar geleden opgezet door het Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en de STC Group en wordt mede mogelijk gemaakt door Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Centre of Expertise. Het evenement is in het leven geroepen om aandacht te besteden aan het brede scala aan opleidingen, beroepen én carrièrekansen dat de Rotterdamse haven te bieden heeft.

Beste Havenidee

Tijdens de feestelijke lustrumavond worden drie prijzen en twee titels uitgereikt, waaronder de prijs voor het Beste Havenidee, voor hbo-studententeams die een innovatief idee of innovatieve toepassing ontwikkelen voor de maritieme sector. De volgende havenideeën dingen mee naar de prijs:

Magnetische staander voor tijdelijk hekwerk in de scheepvaart
Door Peter van ’t Veer, derdejaars student Technische Natuurkunde – Haagse Hogeschool

Tijdelijk hekwerk in de scheepvaart wordt nu aan het dek vast gelast, maar is duur en kan gevaarlijk zijn. Door het ontwikkelen van een magnetische staander kan hekwerk vastgezet worden met behulp van magneten. Dit is duurzamer, kostenefficiënt en veiliger.

Algenkwekerij op de Noordzee
Door Stef van Ruiten, Clint de Bruin, Ezra Booij, Nina Beekman, tweedejaars studenten Maritieme Techniek – Rotterdam Mainport Institute

Onderzoek naar de mogelijkheid om algen te produceren op de Noordzee en deze algen op een milieuvriendelijke manier om te zetten in biodiesel door het gebruik van uitstoot en afval.

Oplossing voor onderwater geluidsoverlast
Door Jasper Kik, Stijn Leeuwen, Siemen Stoute, tweedejaars studenten Maritieme Techniek – Rotterdam Mainport Institute

Onderzoek naar het reduceren van geluid dat onder water gemaakt wordt door (propellors van) schepen, sonar en andere industriële activiteiten die het leven van zeedieren verstoren. Hierdoor is het schip weer zichtbaar voor o.a. walvissen (die communiceren en oriënteren zich door middel van geluid) en kunnen botsingen worden voorkomen.

Daarnaast worden de volgende prijzen uitgereikt:

  • MCR-prijs – prijs voor de meest talentvolle en gemotiveerde mbo-student die een voorbeeld is voor andere studenten en een ambassadeur voor de Rotterdamse haven
  • SmartPort Scriptieprijs – prijs voor de universitaire student met de beste maritieme scriptie

Ook worden de winnaars van twee titels bekendgemaakt:

  • Jong Haventalent – titel voor een ambitieuze young professional met eigen visie op de haven
  • Havenwerker van het Jaar – titel voor de operationeel medewerker die uitblinkt in collegialiteit, veiligheid en resultaat

Aanmelden

Iedereen die werken en leren in de Rotterdamse haven en de genomineerden een warm hart toedraagt, is van harte welkom om de feestelijke avond bij te wonen. Deelname aan het Rotterdams Havenevenement is gratis, maar aanmelden is verplicht. Het evenement vindt plaats in het gebouw van STC Group aan de Lloydstraat 300 in Rotterdam. De ontvangst is vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur gaan de deuren van de zaal open voor de start van het programma. Kijk voor meer informatie en aanmeldmogelijkheid op de website van de STC Group.


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief