Event 19.09.2019 Next Port Industry

3D Metal Printing & Post Processing Demodag

Leestijd: 1 minuut
3DFPP

Het voordeel van het 3D-printen van metalen objecten wordt in veel gevallen nog tenietgedaan door de vereiste, intensieve nabewerking. In het 3D&FPP-project is onderzoek gedaan naar de integratie van post-processing en 3D-metaalprinten, vooral voor onderdelen met een hoge precisie-eis. De resultaten worden gedemonstreerd tijdens de 3D&FPP Demodag op 19 september 2019.

De flexibele post-processing oplossing bestaat uit een algoritme dat geschikt is voor de huidige ‘installed-base’ CNC-machines. Het cloud-based algoritme vergelijkt de gescande gegevens van een geklemd en geprint object met de CAD-informatie, bepaalt de oriëntatie ten opzichte van de klem en de optimale fit om het net shape object met de vereiste tolerantie te frezen. De CAM NC-code wordt overeenkomstig aangepast, wat resulteert in de specifieke NC-code waarmee het geklemde object naar zijn net shape kan worden bewerkt.

Op 19 september 2019 wordt het flexibele post-processing algoritme gedemonstreerd aan de hand van aansprekende user cases uit verschillende disciplines. De live demonstratie geeft ook inzicht in de toepassing en te behalen technische en economische voordelen van de Flexible Post Processing Solution bij 3D-metaalgeprinte objecten.

De Demodag wordt gehouden bij RDM Next, Heijplaat, Rotterdam (NL), aanvang 13.30 uur, einde ca. 16.00 uur met een netwerkborrel.

Meld je aan voor de 3D&FPP Demodag


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief