Begeleiden op afstand

Leestijd: 1 minuut

Thuis werken en studeren is voor velen de nieuwe werkelijkheid. Dit maakt het goed begeleiden van studenten die bij jou stage lopen lastig – maar zeker niet onmogelijk. Als begeleider kun je wel bepaalde coachingsvaardigheden gebruiken om jouw stagiar-op-afstand niet uit het oog te verliezen en op de juiste manier te begeleiden. Op deze pagina vind je speciaal voor jou gemaakte kennisclips en handleidingen die je hierbij helpen.

10 tips voor online coachen

In tijden van social distancing is het belangrijk om goed online contact te houden met je stagiair. Een goede voorbereiding van zo’n gesprek is het halve werk.

Handleiding

Stagebegeleiding in de praktijk

Feilloos met de student meebewegen tijdens het gesprek? Dat kan door het inzetten van de oplossingsgerichte flowchart.

Handleiding

Gesprekstechnieken

Door verschillende gesprekstechnieken toe te passen, zet je de student in actie en laat je hem/haar gericht naar het doel kijken.

Handleiding

Feedback geven

Bij het begeleiden is het belangrijk om functionele en constructieve feedback te geven, waardoor de student zijn/haar werkzaamheden, onderzoek of houding kan verbeteren.

Handleiding

Reflecteren

Reflecteren is een goede techniek om – samen met de student – te leren van praktijksituaties.

Handleiding

Motiveren

Wil je de student in zijn kracht zetten en motiveren om verder te werken aan een onderzoek of project? Pas dan de zelfdeterminatietheorie toe.

Handleiding

Meer informatie

Heb je nog meer vragen over begeleiden op afstand? Neem dan contact met ons op via [email protected].


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief